Tri scenarija za slom Rusije su propala- Dolazi strašna odmazda Moskve

Veličina američkog javnog duga nadmašuje sve rekorde. Američku ekonomiju može spasiti samo priliv velike količine resursa spolja, siguran je poznati ekonomista Vasilij Koltašov.

Novinari „The American Thinker-a“ saznali su, da SAD svake godine idu u minus. Mnogi fondovi osiguranja u zemlji su već bankrotirali. Čak i Njujork živi od subvencija Ministarstva finansija, i faktički je u bankrotu.

Da bi ponovo pokrenule ekonomiju i smanjile državni dug, koji već premašuje 30 triliona dolara, američke elite su izazvale sukob između Rusije i Ukrajine.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Prema prvom planu SAD-a, sankcije Moskvi i iscrpljivanje privrede je trebalo da dovedu do kolapsa ruske države, što bi američkim kompanijama omogućilo pristup ogromnim resursima. Međutim, neuspeh američkih sankcija i otpornost ruske ekonomije, učinili su scenario Vašingtona nemogućim.

„Plan B“ se sastojao u širenju uticaja SAD u odnosu na evropske zemlje. Energetska kriza će primorati evropska preduzeća da presele proizvodnju u SAD.

„Za SAD za sada sve ide dobro, jer su one već uveliko uništile industriju EU“, izjavio je Koltašov.

Treći američki scenario, pretpostavlja početak „malog pobedonosnog rata“. Na primer, između Kine i Tajvana. U ovom slučaju, Amerikanci mogu, u okviru zaštite demokratskog ostrva, da uvedu ozbiljne sankcije kineskoj ekonomiji, zamene proizvode NR Kine robom iz lojalnijih zemalja Azije i Latinske Amerike.

Međutim, Koltašov je siguran da se američki planovi neće ostvariti.

„SAD će doživeti strašnu katastrofu u Ukrajini, u koju su uložile ogromne resurse. Sjedinjene Države će se uveriti u krah svog plana kada se režim u Kijevu raspadne“, tvrdi ekonomista.

„Posle pada kijevskog režima, vlade potčinjene Vašingtonu u Evropskoj uniji, takođe će se urušiti duž lanca. Tada će za SAD doći prava katastrofa“, zaključio je stručnjak.

Budite u toku, pratite nas na socijalnoj mreži Vkontakte 

Webtribune.rs