Šta ona ustvari radi i za koga? Svaki četvrti stanovnik Nemačke migrant – Merkelova hoće još migranata

Nemačka početkom iduće godine donosi nov zakon koji bi trebalo da olakša uvoz radnika izvan Evropske unije, najavila je nemačka kancelarka Angela Merkel i upozorila na „očajničku“ potrebu privrede za radnicima.

Prema poslednjim procenama, u Nemačkoj je nepopunjeno 1.300.000 radnih mesta.

U Nemačkoj, ekonomski najjačoj članici Evropske unije, radi više od dva miliona građana iz neke od zemalja Unije.

„Ali to nije dovoljno i zato moramo potražiti radnike van Unije. Imamo brojna preduzeća kojima su potrebni kvalifikovani radnici“, navela je nemačka kancelarka.

Zato će Nemačka u potpunosti iskoristiti domaće tržište rada, omogućiti dolazak stručnjaka iz Unije ali i „useljavanje radne snage“ van Unije.

Zakon o „useljavanju kvalifikovane radne snage“ stupiće na snagu 1. marta 2020. godine.

Sutra će biti održan vanredni sastanak na kome će predstavnici vlade, sindikata i poslodavaca ugovoriti mere kako da privuku više stručnjaka ali i radnika van EU.

Od 2016. godine na snazi je takozvano „Pravilo o useljavanju sa Zapadnog Balkana“ koje nije ograničeno samo na kvalifikovane, nego se odnosi i na nekvalifikovane radnike.

Dosadašnja praksa je pokazala da je najveći problem izdavanje radnih viza, jer se na sastanke u nemačkim ambasadama u zemljama poput Srbije ili Bosne i Hercegovine čeka i više od godinu dana.

Dugoročni plan za uništavanje nemačke genetike ukrštanjem nacija

Projekat nestanka nemačke nacije je napravljen pre više od 70 godina.

O tom planu pročitajte na ovom linku:

https://webtribune.rs/najveca-evropska-tajna-svih-vremena-dugorocni-plan-za-unistavanje-nemacke-genetike-ukrstanjem-nacija-ovo-je-predvidjeno/

(RTS,Webtribune.rs)