ŠOK SNIMAK: Ruski komandant sam ušao u ukrajinski rov, ubio pet i zarobio dvojicu vojnika – VIDEO

Video snimak vojnika Oružanih snaga RF koji sam napada neprijateljski rov objavljen je na društvenim mrežama.

U pitanju je komandant jurišne grupe 488. motorizovanog puka 144. motorizovane divizije Zapadnog vojnog okruga, Aleksandar Malcev, poznat pod pozivnim znakom „Kuban“.

On je 10. marta 2022. godine, obavljajući borbeni zadatak, uništio pet neprijateljskih vojnika i zarobio dvojicu ukrajinskih vojnika, od kojih je jedan ranjen.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Malcev je sam provalio u neprijateljske rovove i upustio se u neravnopravnu bitku, izvodeći neverovatan podvig prilikom obavljanja svoje vojne dužnosti, prenosi oružjeonline.

Kako se ispostavilo, Malcevova smrt se dogodila samo tri dana nakon zauzimanja neprijateljskog rova. Vojnik je pokrio povlačenje svoje jurišne grupe sa ranjenim vojnikom. Pre toga je tri dana neprekidno učestvovao u jurišnim operacijama zauzimanja i držanja neprijateljskih uporišta.

Prema rečima kolega, jurišna grupa od šest ljudi, kojom je komandovao „Kuban“, krenula je u borbu – da zauzme neprijateljsko uporište. Položaji ukrajinskih aktivista bili su na brdu, u žbunju. U tom trenutku ukrajinski helikopter je počeo da baca granate, a mitraljezac je otvorio vatru na rusku vojsku.

U toj borbi, prema jurišnicima, „Kuban“ je počeo da zaobilazi desno i pokriva svoje kolege. Time je skrenuo pažnju neprijatelja na sebe.

Mediji prenose da sada vojnici prikupljaju dokumente da bi Aleksandru Viktoroviču Malcevu posthumno bilo uručeno zvanje Heroja Ruske Federacije.

 

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

(Oružjeonline)