Naslovnica SPEKTAR Šok najava Lavrova: Velika eksplozija se sprema u centru Evrope – Počinje...

Šok najava Lavrova: Velika eksplozija se sprema u centru Evrope – Počinje na Kosovu

Situacija oko zaoštravanja sukoba Srbije i Kosova je alarmantna, i izgleda da se sprema „veliki prasak“ u centru Evrope, izjavio je Sergej Lavrov.

“Velika eksplozija se sprema u centru Evrope. Upravo na mestu gde je 1999. godine NATO izvršio agresiju na Jugoslaviju kršeći sve zamislive principe Helsinškog završnog akta i dokumenata OEBS -a, što još jednom naglašava da je ono što se danas dešava u svetu geopolitičke prirode i da je potrebno geopolitičko rešenje“, rekao je Lavrov.

On je ocenio da kada se govori o Evropi, potrebno je obezbediti “jednaku i nedeljivu“ bezbednost za sve zemlje, što bi značilo da nijedan blok, pa, kako je rekao, ni NATO, nema pravo da zahteva dominaciju u tom delu sveta.

Otvorite Telegram da primate izbor naših najboljih vesti

Takozvana kosovska policija nasilno je u petak upala u zgrade četiri opštine na severu KiM – Zubinom Potoku, Zvečanu i Leposaviću, upotrebivši suzavac, dimne i šok bombe protiv Srba koji su pokušali da je spreče da uđe u opštinske prostorije.

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je da Vojska Srbije do petka ostaje u najvišem stepenu borbene gotovosti, a da će danas do 14 časova biti potpuno raspoređene formacije vojske duž administrativne linije.

[adsenseyu1]

Vojska Srbije raspoređuje snage kod KiM

Kako je rekao, danas će do 14 časova biti potpuno raspoređene formacije vojske duž administrativne linije.

Vučević je rekao da je suština da VS ostane u stepenu najviše borbene gotovosti, ali da očekuje da se ovo pitanje reši politički, a ne ratom.

Vučević je rekao da je suština da VS ostane u stepenu najviše borbene gotovosti, ali da očekuje da se ovo pitanje reši politički, a ne ratom.

Dodao je da je Načelnik generalštaba VS general Milan Mojsilović u stalnim razgovorima sa KFOR-om čiji je zadatak da, kakao je rekao Vučević, obezbedi mir i bezbednost srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

(Tanjug,Kosovo online)

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 

[adsenseyu4]