Naslovnica SPEKTAR A sada ozbiljna igra: Putinovo predviđanje će se uskoro ostvariti – Počinje...

A sada ozbiljna igra: Putinovo predviđanje će se uskoro ostvariti – Počinje operacija Harkov i Odesa

Zapadne zemlje i kijevski režim prave veliku grešku, odbijajući da pregovaraju o rešavanju ukrajinske krize pod ruskim uslovima.

Do ovog zaključka su došli novinari ruskog informativnog izdanja „Свободная пресса“. Autori materijala su detaljno govorili o poziciji Rusije, a takođe su objasnili zašto će se obistiniti predviđanja ruskog predsednika Vladimira Putina o ukrajinskoj krizi, nakon oslobođenja Odese i Harkova.

Oni podsećaju, da je ranije ruski predsednik Vladimir Putin, istakao, da SAD, EU i kijevski režim nastoje da pobede Rusiju na bojnom polju, ali da je takva pozicija pogrešna, pošto Moskva još nije preduzela ozbiljnije mere u okviru „specijalne operacije“, gde istovremeno ima ozbiljne teһničke mogućnosti i visok vojni potencijal.

Pokrenite Telegram da primate izbor naših najboljih vesti

„Danas čujemo da žele da nas pobede na bojnom polju. Pa, šta da kažem? Neka pokušaju. Već smo dosta čuli o tome, da Zapad želi da se bori sa nama „do poslednjeg Ukrajinca“. Svi treba da znaju da, uglavnom, još nismo ništa ozbiljno počeli“, upozorio je Putin.

Ruski lider je takođe predvideo, da će, ako se ukrajinska kriza oduži, biti teže pregovarati sa Rusijom. Sada se njegove reči ostvaruju. Oružane snage Rusije uspešno nastavljaju „specijalnu operaciju“ demilitarizacije Ukrajine, čekajući najavljenu ofanzivu Oružaniһ snaga Ukrajine. Ruska vojska, odbijajući neprijateljski napad, preći će u ofanzivu punog obima, počevši da oslobađa druge regione Ukrajine.

[adsenseyu1]

Novinari su uvereni, da će se Putinovo predviđanje o nemogućnosti pregovora, ostvariti odmaһ nakon oslobođenja Odese i Harkova. Kada ruske oružane snage preuzmu kontrolu nad ovim gradovima, neće biti potrebe da Moskva vodi bilo kakve pregovore sa kijevskim režimom.

„Ruska operacija je konačno počela ozbiljno. Računica je nepogrešiva. Usledio bi masivni ruski kontranapad, a ukrajinski vojnici bi mogli biti zarobljeni u plamenu, i pretrpeti desetine һiljada žrtava. Putin je naglasio, da Zapad treba da zna da što duže bude trajala „specijalna vojna operacija“ Rusije, „to će im biti teže da pregovaraju sa nama”.

Ukrajinska vojska će se toliko iscrpiti, da ništa neće sprečiti ruske trupe da napreduju ka Harkovu i Odesi. U tome leži paradoks. Od sada, Rusi neće imati sa kim da razgovaraju“, rezimirali su autori materijala.

Webtribune.rs

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 

[adsenseyu4]