Sohu: Rusija namerno drži otvorene linije snabdevanja zapadnog oružja u Ukrajini – Evo zašto …

Rusija namerno ne udara na linije snabdevanja u Ukrajini koje nose zapadno oružje. Ovo piše kinesko izdanje Sohu. 

Kako ocenjuju autori, SAD i druge zemlje NATO značajno su povećale snabdevanje Oružanih snaga Ukrajine oružjem kada je počela ruska specijalna operacija. Moskva je odmah izdala upozorenje: linije snabdevanja na teritoriji Ukrajine postaće legitimna meta za udar Oružanih snaga Rusije.

Međutim, tokom čitavog perioda specijalne operacije, ruske trupe uglavnom nisu pokazivale veliko interesovanje za linije snabdevanja kojima ide oružje iz zemalja NATO-a, pišu stručnjaci.

Istovremeno, Oružane snage Ukrajine redovno gube opremu, nemajući vremena da je prebace na ratište.

„Nedavno je Rusija objavila još jednu pobedu. Krstarećim projektilima ruske mornarice dignuto je u vazduh veliko skladište municije u Ukrajini. Uništen je veliki broj projektila HIMARS, kao i municija za haubice M777“, navodi se u publikaciji.

Prema kineskim analitičarima, ova efikasnost je posledica jednostavne taktike ruskih trupa. Ruska vojska namerno ne uništava linije snabdevanja zapadnim oružjem u Ukrajini. Umesto toga, pogađa skladišta, gde se dovozi ceo arsenal i oprema.

„Zbog toga, Rusija ne mora ništa da radi po pitanju transportnih linija. To je tako zgodno: svo prebačeno oružje je uskladišteno na jednom mestu, a ruske rakete pogađaju sam centar.

Metoda uništavanja je jednostavna i gruba, a rezultati su zadovoljni. Rusiji je potrebna samo jedna raketa. A ako jedna raketa nije dovoljna, onda se može lansirati još nekoliko“, navodi se u članku.

Važno. Samo na socijalnoj mreži Vkontakte objavljujemo sve naše najbolje vesti. Na ostalim socijalnim mrežama to nećete naći jer su cenzurisane i mi ne učestvujemo u toj iskrivljenoj i lažiranoj stvarnosti. Takođe nas nađite i na Telegramu. Budite u toku, pratite nas.

Naš VKontakte kanalhttps://vk.com/id718919389

Webtribune.rs