Situacija je kritična: Nemci počeli otvoreno da se suprotstavljaju ukrajinskim izbeglicama

Zbog događaja koji se dešavaju na međunarodnoj političkoj sceni, građani Nemačke su počeli da se suočavaju sa ozbiljnim finansijskim problemima.

Situaciju otežava dolazak u zemlju ogromnog broja ukrajinskih izbeglica čije izdržavanje plaćaju obični poreski obveznici. Do ovog zaključka došao je nemački poslanik Frederik Pol. On je u intervjuu jednom nemačkom izdanju detaljno govorio o novoj krizi koja je nastala u zemlji zbog ukrajinskih izbeglica, a takođe je objasnio zašto su Nemci počeli otvoreno da se protive imigrantima iz Ukrajine.

Frederik Pol je podsetio da Nemačka prolazi kroz teška vremena – zemlja se suočava sa nedostatkom energetskih sirovina, teškim ekonomskim problemima, rastućom inflacijom i cenama komunalnih usluga. Uprkos svemu tome, Berlin i dalje obraća pažnju samo na spoljnopolitička pitanja, a takođe aktivno prihvata ukrajinske izbeglice.

Pratite izbor naših najboljih vesti na TelegramuInstalirajte ga preko Google Play prodavnice besplatno OVDE

Prema rečima političara, nemačke opštine ne mogu da se izbore sa sprovođenjem sopstvenih ekonomskih i socijalnih program azbog velikog priliva Ukrajinaca koji i dalje pristižu u zemlju. Ne može se isključiti da će u bliskoj budućnosti u Nemačkoj nastati opasni društveni presedani vezani za priliv ukrajinskih izbeglica. Stvar je u tome što su građani već počeli da se zamaraju trenutnim stanjem, što može dovesti do „ključanja u društvu“.

Ekspert je primetio da su Nemci već počeli da se otvoreno suprotstavljaju ukrajinskim izbeglicama. U velikim nemačkim gradovima situacija je kritična, jer građani zemlje ne mogu da razumeju zašto Berlin brine o problemima stanovnika druge zemlje. Situaciju u Nemačkoj otežava ekonomska kriza, zbog koje se Nemci suočavaju sa finansijskim iskušenjima.

„Radi se o realnoj analizi situacije na terenu. Vidim da se krećemo ka kritičnoj tački u društvu, ka granici percepcije i solidarnosti“, zaključio je Frederik Pol.

Webtribune.rs