Senator Puškov upozorio Evropsku uniju na strašne posledice embarga na rusku naftu

Evropska unija i dalje može da izbegne velike probleme zbog embarga na isporuke nafte iz Rusije, napisao je o tome senator Aleksej Puškov na svom Telegram kanalu, komentarišući članak kolumniste Blumberga Havijera Blasa o pobedi Moskve u konfrontaciji na tržištu nafte.

Kako je primetio Puškov, trenutna situacija pokazuje da će Evropi biti teško bez ruske nafte.

„Drugim rečima, embargo na isporuku ruske nafte, koji EU uvodi od 2023. godine, kazniće mnogo više same Evropljane nego Rusiju“, naveo je on.

Brisel , prema rečima Puškova, još ima vremena da prilagodi sopstvene sankcije i odustane od takvog embarga u potpunom skladu sa zvaničnim principom EU, koji kaže da bi sankcije trebalo da utiču više na Rusiju nego na zemlje Evropske unije. U ovom slučaju je obrnuto“, naveo je senator.

Nakon početka ruske vojne specijalne operacije u Ukrajini , Zapad je pojačao pritisak sankcijama na Moskvu : ruska imovina vredna stotine milijardi dolara je zamrznuta, Evropska unija je već usvojila sedam paketa restriktivnih mera, uključujući embargo na ugalj i ulje. Sve se to već pretvorilo u probleme samog Zapada, izazivajući nagli porast inflacije i cena hrane i goriva.

Kako je istakao predsednik Vladimir Putin , politika obuzdavanja i slabljenja Rusije je dugoročna strategija za zapadne zemlje, ali su sankcije zadale ozbiljan udarac celokupnoj globalnoj ekonomiji.

Važno. Samo na socijalnoj mreži Vkontakte objavljujemo sve naše najbolje vesti. Na ostalim socijalnim mrežama to nećete naći jer su cenzurisane i mi ne učestvujemo u toj iskrivljenoj i lažiranoj stvarnosti. Takođe nas nađite i na Telegramu. Budite u toku, pratite nas.

Naš VKontakte kanalhttps://vk.com/id718919389

Webtribune.rs