Naslovnica SPEKTAR KEDMI: Letonija i njeni susedi moraju da plate cenu – Zatvoriti granice...

KEDMI: Letonija i njeni susedi moraju da plate cenu – Zatvoriti granice sa ovim zemljama i proterati im diplomate

„Letonija i njeni susedi moraju da plate cenu, što su Rusiju priznali kao sponzora terorizma“. Izraelski stručnjak Jakov Kedmi objasnio je šta bi mogao biti najteži odgovor Ruske Federacije.

Letonski parlament je zvanično proglasio Rusiju „sponzorom terorizma“. Prema rečima Kedmija, za Rusku Federaciju odavno nema smisla održavati diplomatske, trgovinske i bilo kakve druge odnose sa Letonijom i ostatkom baltičkih država.

Ekspert smatra da Moskva treba da odgovori na rusofobiju na isti način na koji Izrael reaguje na antisemitizam, bilo kojih država i organizacija.

Pitao se zašto bilo kakva roba dolazi iz Rusije na Baltik, bilo da je tranzit ili izvoz. Kedmi je uveren da treba zatvoriti granice sa ovim zemljama i proterati diplomate.

„Zašto morate da održavate odnos sa svim zlim duhovima koji vas vređaju i rade šta hoće- a vi se ljubazno osmehujete, rukujete i kažete: „Glavno je da imamo vezu. Za šta? Diplomatija je sredstvo, a ne cilj. „, rekao je on.

Kao najboljim i najtežim odgovorom na rusofobiju baltičkih država i Ukrajine, ekspert smatra da Rusija treba da prizna takve države kao nacističke.

„Kako možete održavati diplomatske odnose sa državom, koja vas je proglasila teroristima? Može li neko da objasni ovo normalnim ljudima, a ne diplomatama? Mislim da je Rusija već zrela, da im uvede status pronacističke ili nacističke države, koja ima sve znake nacističkog režima. Priznavanje ovog statusa povlači za sobom prekid svih odnosa sa njim. To zahteva istorija, vaši interesi i vaša dužnost prema svojim precima “, tvrdi Kedmi.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije upozorilo je Letoniju da prekine provokacije protiv Rusije koje krše međunarodno pravo, i da se koncentriše na interese sopstvene države.

Letonija odgovara pozivom na prekid izdavanja viza Rusima od strane zapadnih država, posebno baltičkih republika.

Važno. Samo na socijalnoj mreži Vkontakte objavljujemo sve naše najbolje vesti. Na ostalim socijalnim mrežama to nećete naći jer su cenzurisane i mi ne učestvujemo u toj iskrivljenoj i lažiranoj stvarnosti. Takođe nas nađite i na Telegramu. Budite u toku, pratite nas.

Naš VKontakte kanalhttps://vk.com/id718919389

Webtribune.rs