Naslovnica SPEKTAR SAD sprema Ukrajinu za dejstva velikih razmera

SAD sprema Ukrajinu za dejstva velikih razmera

General Mark A. Mili je u intervjuu za „The Washington Post“, najavio početak rada na obuci ukrajinskog vojnog osoblja u bazama za obuku u Nemačkoj.

Pod vođstvom instruktora NATO-a, oko 500 vojnika Oružanih snaga Ukrajine, obučavaće se po novom programu u trajanju od 6-8 nedelja.

Prema rečima visokog generala, novi program je fokusiran na borbena dejstva velikih razmera. Tokom nedelje, Mili će lično nadgledati rad baza za obuku, i proveravati američku opremu namenjenu kijevskim borcima.

Oko 500 boraca proći će obuku u cilju usavršavanja veština korišćenja tenkova, artiljerije i drugih borbenih vozila. Oni će istražiti sve mogućnosti zapadne tehnologije, kako bi maksimizirali štetu neprijatelju.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

Potreba za dodatnom obukom ukrajinskih boraca, pojavila se nakon što je doneta odluka, da se u Kijev prebace desetine borbenih vozila zapadnog tipa. Pored organizovanja procesa obuke vojnika Oružanih snaga Ukrajine, general će učestvovati na sastanku kontakt grupe u vazduhoplovnoj bazi „Ramštajn“.

Kako se očekuje, vojni zvaničnici zemalja NATO-a na narednom sastanku će odlučiti, o isporuci teških tenkova i sistema PVO Ukrajini.

Prema rečima generala, preobuka ukrajinskog kontingenta će trajati ne više od 7-8 nedelja, nakon čega će moći da koriste nova borbena vozila za suprotstavljanje ruskoj vojsci.

Webtribune.rs