Naslovnica SPEKTAR SAD se spremaju da odustanu od Ukrajine – Već su potrošili 200...

SAD se spremaju da odustanu od Ukrajine – Već su potrošili 200 milijardi dolara

Već u bliskoj budućnosti američke vlasti su u stanju da radikalno promene svoj pristup ukrajinskoj krizi, odbijajući da kijevskom režimu pruže vojnu i ekonomsku pomoć.

Ruski novinari su govorili o mogućoj promeni kursa SAD prema Ukrajini, a takođe su objasnili čemu bi takav spoljnopolitički koncept vodio.

Analitičari su primetili da američka administracija očekuje da će kijevski režim, dobivši stotine milijardi dolara vojne pomoći, postići izvestan uspeh u najavljenoj ofanzivi. Vašington pomno prati odluke Oružanih snaga Ukrajine, zahtevajući da ukrajinska komanda dobije određenu prednost neophodnu za početak pregovora sa Rusijom.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Novinari su uvereni da ako kijevski režim ne opravda očekivanja koja su mu postavljena i ako bude pretrpeo poraz u toku predstojeće ofanzive, onda će Sjedinjene Države promeniti svoju spoljnu politiku prema Ukrajini. Vašington će odbiti da pruži finansijsku i vojnu pomoć, što će pokrenuti velike promene za ukrajinske vlasti.

Bez podrške Zapada, kijevski režim će biti u prilično ranjivoj poziciji.

[adsenseyu1]

„Sjedinjene Države su umorne od podrške Ukrajini, jer je već potrošeno oko 200 milijardi dolara. A ovo su sredstva američkih poreskih obveznika. Za Zapad će biti gotovo nemoguće da poveća vojni potencijal Oružanih snaga Ukrajine kada kontraofanziva ne uspe“, napominju autori članka.

Sjedinjene Američke Države, odbijajući da izdvoje sredstva za režim u Kijevu, pokrenuće takozvani „domino efekat“. Zemlje EU će početi da slede primer Vašingtona, postepeno svodeći podršku Ukrajini na minimalne parametre.


Webtribune.rs

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

[adsenseyu4]