SAD pronašle način da ponište uspeh ruske specijalne operacije u Ukrajini- To će dovesti do katastrofe …

Prilikom odabira metode, SAD ne vode računa o tome, da li će ona dovesti do najveće nuklearne katastrofe na svetu.

Uvek je postojala politička i ekonomska konfrontacija između Rusije i Sjedinjenih Država. I sada se vojna specijalna operacija Oružanih snaga RF u Ukrajini, pokazala veoma korisnom za Vašington.

SAD ne mogu da prihvate činjenicu bezuslovne pobede Rusije u Ukrajini, pa su stoga našle način da ponište sve uspehe ruske vojske, pišu vodeći ruski mediji.

Pritom, čak ni ne uzimaju u obzir da će to dovesti do nuklearne katastrofe velikih razmera u svetu. Bela kuća namerava da uredi drugi Černobil u Ukrajini, birajući „Zaporošku NE“ za novi objekat, pišu ruski mediji.

Analitičari objašnjavaju da se SAD oslanjaju na rusku istoriju, gde je SSSR propao pet godina nakon nuklearne elektrane u Černobilju, i tri godine nakon povlačenja trupa iz Avganistana. Razlog za to su ekonomski problemi, zbog velikih troškova za otklanjanje katastrofe.

A sada, kako analitičari otkrivaju, „SAD će se pobrinuti“ da se situacija ponovi u regionu Zaporožja. Istina, oni će to učiniti rukama Oružanih snaga Ukrajine, usput optužujući Rusiju za granatiranje, što će dovesti do teškog haosa.

Kao rezultat toga, posledice katastrofe u „Zaporožskoj NE“ mogu biti višestruko veće nego u Černobilskoj. Prema procenama stručnjaka, moguća zona isključenja u slučaju nuklearnog udesa biće oko 30 hiljada kvadratnih kilometara, što je deset puta veće od zone isključenja u Černobilju.

Reka Dnjepar će decenijama biti zagađena. Ukupna površina zagađenja može da dostigne dva miliona kilometara, što je tri oblasti Ukrajine.

Tako će katastrofa u nuklearki „Zaporožje“ učiniti nenastanjivom celu južnu Ukrajinu, koja će biti pod ruskom kontrolom.

Štaviše, u zavisnosti od pravca vetra, ne samo Rusija i Belorusija, već i evropske zemlje mogu biti pod zagađenjem. I ova činjenica ne smeta Sjedinjenim Državama, koje se nalaze sa druge strane okeana.

U tom kontekstu, analitičari skreću pažnju na činjenicu da je Moskva obavezna da preduzme hitne mere da spreči katastrofu u „ZNPP“. A jedna od glavnih odluka je potreba za povećanjem PVO u ovoj zoni, kao i za uklanjanjem ukrajinskih jedinica na udaljenosti, sa koje ne mogu da dođu do nuklearne elektrane.

Važno. Samo na socijalnoj mreži Vkontakte objavljujemo sve naše najbolje vesti. Na ostalim socijalnim mrežama to nećete naći jer su cenzurisane i mi ne učestvujemo u toj iskrivljenoj i lažiranoj stvarnosti. Takođe nas nađite i na Telegramu. Budite u toku, pratite nas.

Naš VKontakte kanalhttps://vk.com/id718919389

Webtribune.rs