Naslovnica SPEKTAR Ruski ekspert o napadu dronovima na Kremlj: Odgovor Moskve osetiće ceo Zapad

Ruski ekspert o napadu dronovima na Kremlj: Odgovor Moskve osetiće ceo Zapad

Odgovor Rusije na napad ukrajinskih bespilotnih letelica na Kremlj će uslediti, i mora biti srazmeran.

Ovo je izjavio šef ruske delegacije, Konstantin Gavrilov, na pregovorima u Beču, o vojnoj bezbednosti i kontroli naoružanja. u eteru TV kanala „Rusija-24“.

„Odgovor će biti, siguran sam. Rukovodstvo zemlje upravo razmišlja o ovom odgovoru. Potpuno se slažem sa predsednikom Državne dume Vjačeslavom Volodinom, koji kaže, da odgovor treba da bude toliko promišljen i proveren, da želja da ponove takva dela, kod Kijeva i njegovih kustosa, više ne postoji. Takav odgovor treba da bude. Trebalo bi da bude srazmernog odgovora, ali tako da svi to osete“, kaže Gavrilov.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

„Pozivi da se koristi sve što je moguće, mislim da nisu opravdani. Postoji vojna doktrina kada se koristi nuklearno oružje, Pozivi da se koristi nuklearno oružje su preuranjeni i neprikladni“, naglasio je Gavrilov.

[adsenseyu1]

Ranije je pres-služba Kremlja javila, da je u noći 3. maja, kijevski režim pokušao da udari bespilotnim letelicama na rezidenciju ruskog predsednika Vladimira Putina u Kremlju, dva uređaja su onesposobljena.

Usled toga, nije bilo žrtava niti materijalne štete. Pres-sekretar predsednika Ruske Federacije, Dmitrij Peskov, je kasnije za RIA Novosti rekao, da šef države u tom trenutku nije bio u Kremlju. Istražni komitet Ruske Federacije otvorio je slučaj terorističkog napada „u vezi sa pokušajem kijevskog režima da udari“ bespilotnim letelicama na Kremlj.

Vladimir Zelenski odbio je da prizna odgovornost Kijeva, za pokušaj napada dronom na Kremlj. Međutim, prema rečima Peskova, ruske obaveštajne službe dobijaju informacije o umešanosti Ukrajine i SAD u napad dronovima na rezidenciju predsednika Kremlja.

[adsenseyu4]

Pokušaji Kijeva i Vašingtona da se odreknu napada na Kremlj nazvani su smešnim, a takođe je naglašeno, da je veoma važno da Vašington razume koliko je opasno takvo direktno učešće u sukobu.

Moskva će odgovoriti na napad dronom na Kremlj, u skladu sa procenom pretnje koju je Kijev stvorio za rukovodstvo Ruske Federacije, saopštilo je ranije rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

 


Webtribune.rs

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte