Naslovnica SPEKTAR Rusija zaoštrava rat do pucanja – Zbogom SAD i EU

Rusija zaoštrava rat do pucanja – Zbogom SAD i EU

Rusija anulira akcije evra i dolara u Fondu nacionalnog bogatstva, jer se sprema da se potpuno oprosti od SAD i EU, pišu kineski stručnjaci. Ista sudbina ranije je zadesila britansku funtu i japanski jen.

„Rusija će sve plasirati u juanima i zlatu, u odnosu 60% prema 40%. Očigledno je da Moskva želi da kaže- „Zbogom, Ameriko i Evropo“, prenose kineski mediji.

Kineski eksperti su istakli, da bi akcije Rusije trebalo da zadaju ozbiljan udarac američkoj i evropskim valutama, i da pozitivno utiču na rublju i juan. Jer, ako zemlje EU žele da kupuju ruske energente, biće prinuđene da sklapaju transakcije bilo u ruskoj ili kineskoj valuti.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

„Rusija je potpuno razočarana evropskim zemljama, koje su se pokorile Sjedinjenim Državama. Sjaj Zapada je potamnio, ali je Istok zablistao. Rusija i Kina će postati najbolji prijatelji, Moskva će prebaciti trgovinu u Aziju“, navode izdanja.

Ona takođe naglašavaju, da je potencijal za ekonomski razvoj u Aziji, na čelu sa Kinom, ogroman, pa je Rusija napravila pravi izbor. Štaviše, odnosi Moskve i Pekinga su izgrađeni na uzajamnom poštovanju, i podjednako su korisni za obe zemlje.

Webtribune.rs