Rusija upozorila Ameriku na tačku bez povratka

Moskva je obavestila Vašington o „tačkama bez povratka”, nakon prelaska kojih će svi diplomatski odnosi između zemalja biti prekinuti.

Ovo je izjavio TASS -u direktor Odeljenja za Severnu Ameriku Ministarstva spoljnih poslova Rusije Aleksandar Darčijev.

On je primetio da je Zapad na čelu sa SAD gazio međunarodno pravo i diplomatsku praksu. Konačni prekid odnosa mogao bi biti usvajanje inicijative da se Rusija proglasi „zemljom sponzorom terorizma“.

„Ako se sprovede, to će značiti da je Vašington prešao tačku bez povratka sa najozbiljnijom kolateralnom štetom po bilateralne diplomatske odnose, do te mere da snizi njihov nivo, pa čak i da ih razbije. Američka strana je upozorena“, rekao je Darčijev.

Ranije je američki Senat usvojio rezoluciju kojom se poziva da se Rusija proglasi „zemljom sponzorom terorizma“. Kao razlog se navodi ukrajinska kriza.

Važno. Samo na socijalnoj mreži Vkontakte objavljujemo sve naše najbolje vesti. Na ostalim socijalnim mrežama to nećete naći jer su cenzurisane i mi ne učestvujemo u toj iskrivljenoj i lažiranoj stvarnosti. Takođe nas nađite i na Telegramu. Budite u toku, pratite nas.

Naš VKontakte kanalhttps://vk.com/id718919389

Webtribune.rs