Naslovnica SPEKTAR Rusija jasno poručila NATO paktu: Spremni smo na sve, pa čak i...

Rusija jasno poručila NATO paktu: Spremni smo na sve, pa čak i na rat!

Odnosi Rusije i SAD mogu se opisati kao „nešto više od hladnog rata“, a Ruskoj Federaciji danas je suprotstavljena vojno-industrijska mašinerija Ukrajine i NATO-a, rekao je za „RIA Novosti“ Konstantin Gavrilov, šef ruske delegacije na pregovorima za pitanja vojne bezbednosti i kontrole naoružanja u Beču.

Gavrilov je podsetio da je Alijansa u Madridu 2022. usvojila stratešku koncepciju u kojoj se navodi da je Rusija „direktna i najznačajnija pretnja“ za nju, što je, kako ocenjuje, bitno, budući da će to biti polazna tačka za odnose sa Ruskom Federacijom tokom narednih deset godina.

– Agresivna politika prema našoj zemlji dovešće do potpune degradacije vojno-političke situacije u Evropi. Tako neće još dugo moći – upozorava on.

Gavrilov dodaje i da je Moskva spremna za bilo kakav razvoj događaja, pa čak i na slanje NATO trupa u Ukrajinu.

– Više puta smo upozoravali da njihovo sve veće učešće u oružanom sukobu može dovesti do direktnog vojnog sukoba nuklearnih država s katastrofalnim posledicama, a odgovornost za to će biti na njima.

U ovom trenutnom sukobu, Ukrajina je za Zapad, kako kaže, samo polje bitke i instrument borbe protiv Moskve, dok su zemlje Zapada u pozadini, isporučujući Ukrajincima oružje, i dajući im obaveštajne podatke.

(Mediji)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social