Naslovnica U FOKUSU Rusi počinju „čišćenje“

Rusi počinju „čišćenje“

Gubernator ruske Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov izjavio je danas da u Grajvoronskom okrugu Ministarstvo odbrane nastavlja da „čisti“ teritoriju.

„Ministarstvo odbrane nastavlja da čisti teritoriju zajedno sa agencijama za sprovođenje zakona. Ali vraćanje svojim kućama, sada se obraćam stanovnicima Grajvoronskog okruga koji su privremeno napustili svoje domove, još nije moguće“, napisao je Gladkov na svom Telegram kanalu.

On je dodao da će nadležni obavestiti građane kada povratak kućama bude bezbedan, prenose RIA Novosti.

Pokrenite Telegram da primate izbor naših najboljih vesti

Gladkov je naveo da su u naseljima u koje je ušla ukrajinska diverzantska grupa ranjena dva civila i da snage bezbednosti još nisu uspele da dođu do njih. Naveo je da je to sada najvažniji zadatak i izrazio nadu da će ranjeni civili biti što pre evakuisani i medicinski zbrinuti.

Moskva je saopštila da je ukrajinska diverzantsko-izviđačka grupa u ponedeljak ušla na teritoriju Grajvoronskog okruga Belgorodske oblasti i da vojska i snage bezbednosti preduzimaju sve mere da je eliminišu.

[adsenseyu1]

U ponedeljak je u Belgorodskoj oblasti uveden režim protivterorističke operacije, kojim se utvrđuju posebne mere i privremena ograničenja. U napadu ukrajinske diverzantske grupe povređeno je osam civila, poginulih nije bilo, navode RIA Novosti.

(Tanjug)

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

[adsenseyu4]