Naslovnica U FOKUSU Najnovija vest: Ruski specijalci uništili ukrajinske formacije

Najnovija vest: Ruski specijalci uništili ukrajinske formacije

Tokom antiterorističke operacije u Belgorodskoj oblasti uništene su nacističke formacije, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane

Deo grupe nacista proteran je iz Belgorodske oblasti na teritoriju Ukrajine, likvidirano je više od 70 terorista, a uništena su četiri borbena vozila pešadije i još pet „pikap“ vozila, saopštilo je Ministarstvo odbrane Ruske Federacije.

„Nakon što je pretrpeo poraz u gradu Artjomovsku, Kijevski režim je nastavio da sprovodi terorističke akcije protiv civilnog stanovništva. Juče, nakon intenzivnog artiljerijskog granatiranja međunarodnog punkta Kozinka, kao i niza drugih civilnih objekata u Grajvoronski okrug Belgorodske oblasti, jedinica ukrajinske nacionalističke formacije izvršila je invaziju na teritoriju Rusije“, navodi se u saopštenju.

Otvorite Telegram da primate izbor naših najboljih vesti

Dodaje se da su avijacija, artiljerija i jedinice, koje su pokrivale državnu granicu Zapadnog vojnog okruga, blokirale i porazile naciste. Jedan deo grupe je proteran na teritoriju Ukrajine, gde su nastavili da pucaju na njih dok ih nisu potpuno eliminisali, saopšteno je iz ministarstva.

Podsetimo, Moskva je potvrdila da je ukrajinska diverzantsko-izviđačka grupa juče ušla na teritoriju Grajvoronskog okruga Belgorodske oblasti i da su vojska i snage bezbednosti preduzeli sve mere da je eliminišu.

[adsenseyu1]

U toj oblasti su uvedene posebne mere i privremena ograničenja koja moraju da se poštuju tokom antiterorističke operacije.

(RT)

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

[adsenseyu4]