Naslovnica U FOKUSU Rusi objavili mapu potencijalnih ciljeva zapadnog oružja iz Ukrajine

Rusi objavili mapu potencijalnih ciljeva zapadnog oružja iz Ukrajine

Olga Skabejeva, novinarka ruske državne televizije, objavila je mapu potencijalnih ciljeva zapadnog oružja iz Ukrajine.

Ova objava dolazi nakon što je američka administracija prošle nedelje najavila da brzo radi na odobravanju upotrebe američkog oružja za vazdušne napade na Rusiju od strane ukrajinske vojske.

Neimenovani američki zvaničnik je rekao da bi ovo oružje moglo biti upotrebljeno za napade na delove Rusije koji se graniče sa severoistočnom Ukrajinom kako bi ona odbranila Harkovsku oblast.

Skabejeva tvrdi da se sada dešava “fazna eskalacija“. I čim Rusi odgovore, „NATO i Pentagon će se prebaciti na nove mete“.

Međutim, Amerika i dalje zabranjuje upotrebu raketa dugog dometa ATACMS za vazdušne napade na Rusiju.

Skabejeva je pokazala mapu ruskih oblasti koje bi mogle biti meta ukrajinskih napada oružjem dobijenim za Zapada

Video snimak njene emisije objavljen je na društvenim mrežama uz komentar ‘Danas Himars, prekosutra – Atacms’: zbog dozvole SAD da napadnu mete na ruskoj teritoriji“.

Ona na snimku pominje i AGM-88 HARM, taktičku raketu vazduh-zemlja protiv radijacije; bombu malog prečnika (GLSDB) proizvedenu u SAD sa dometom od 180 kilometara; krstareće rakete velikog dometa „Skalp/storm šedou“; i dronove kamikaze.

Ujedinjeno Kraljevstvo i Francuska obezbeđuju Ukrajini „storm šedou“  i nisu eksplicitno ograničile njihovu upotrebu na ruskom tlu.

Ona je prikazala i američke rakete dugog dometa, iako Vašington zabranjuje njihovu upotrebu unutar Rusije.

„Poluprečnik ciljeva koji se sada mogu pogoditi uz pomoć HIMARS-a izgleda ovako“, rekla je Skabejeva.

Prema mapi koju je objavila, oblasti koje bi mogle biti na udaru zapadnog oružja iz Ukrajine uključuju Belgorodsku, Kursku, Brjansku i Smolensku oblast.

Takođe, ona je navela da su sve oblasti u Rusiji koje su udaljene do 1.000 kilometara od ukrajinske granice potencijalno u opasnosti od vazdušnih napada, preneo je Blic pisanje Njuzvika.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social