Razrađeni plan Putina i Sija biće iznenađenje za SAD

Rusija i Kina imaju nameru da vešto iskoriste glavne nedostatke spoljnopolitičke koncepcije SAD-a kako bi udarile na pozicije Zapada na međunarodnoj sceni.

Ovo mišlenje su podelili novinari informativnog izdanja The Hill. Autori članka su detaljno opisali pažljivo osmišljeni plan ruskog predsednika Vladimira Putina i predsednika Kine Si Đinpinga, kao i objasnili zašto će to biti iznenađenje za SAD.

Novinari The Hilla su primetili da Rusija i Kina imaju dosta važnu prednost u odnosu na SAD. Sve se svodi na to da Vašington pokušava da održi svoje pozicije na međunarodnoj sceni „nesistematski se okrećući od jedne regionalne krize do druge“.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Takav pristup može da se obije o glavu Amerikancima, jer Moskva i Peking su već razradili plan za snažan udarac na Vašington na globalnom nivou.

Novinari su uvereni da će pažljivo osmišljeni plan Putina i Si-ja biti iznenađenje za SAD. Sve se svodi na to da Vašington neće moći da shvati na koji način su Rusija i Kina nadmudrile SAD u suprotstavljanju za svetski poredak. Pri tome će sama administracija Bele kuće pomoći u sprovođenju takvog scenarija, dopuštajući mnoge različite greške.

„Koliko još primera je potrebno Bajdenu i Blinkenu pre nego što konačno dođu do zaključka da njihov stalno promenljiv pristup spoljnoj politici i nacionalnoj bezbednosti SAD neuspešan i samo omogućava Putinu i Si-ju da naruše interese SAD-a i Zapada širom sveta?“ – zaključili su autori.

Webtribune.rs

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte