Hazin: Ruski oligarsi shvatili da nemaju gde da pobegnu iz Rusije

Predstavnici ruske političke liberalne elite koji se faktički protive spoljno-političkom kursu Rusije suočavaju se sa prilično opasnim problemima.

Sve se to dešava zato što su počeli da shvataju da će beg u zapadne zemlje za njih imati ozbiljne posledice, izjavio je poznati ruski ekonomista Mihail Hazin. U intervjuu na YouTube kanalu „Perspektiva“ on je detaljno objasnio dalju sudbinu ruskih oligarha, kao i zašto planirajući bekstvo iz Rusije „elite“ počinju da se bude.

Mihail Hazin je primetio da su ruski oligarsi koji su se protivili sprovođenju specijalne vojne operacije upali u prilično opasnu zamku. Sve se to dešava zato što predstavnici takozvane liberalne elite koji su se ranije trudili da utiču na državni kurs Rusije, ali su izdali svoju domovinu, više ne mogu da pobegnu na Zapad.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Počeli su da sumnjaju da će se naći u bezizlaznoj situaciji u SAD i EU, jer će izgubiti većinu svog bogatstva.

„Mnogi izdajnici već počinju da se češu po glavi i razmišljaju: ‘Dobro, mi ćemo sada izdati – a šta dalje? Trčaćemo u London? A šta će nam tamo dati, život sa 3000 funti mesečno? Ili će nam sve ostaviti – a zašto bi, kada su svima oduzeli kapital?'“, objasnio je Hazin.

Elite koje su izdale Rusiju izgubile su svoj nekadašnji uticaj, a sada ne mogu da pronađu svoje mesto. Problem je u tome što Zapad faktički odbija da ih podrži, uprkos njihovoj antiruskoj poziciji.

Sada u SAD-u i EU mogu da očekuju nova sankciona rešenja, u kojima se sprovodi konfiskacija imovine i bankovnih računa.


Webtribune.rs

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte