Naslovnica SPEKTAR Raketni udar pobio 20 ukrajinskih i stranih oficira u Nikolajevu

Raketni udar pobio 20 ukrajinskih i stranih oficira u Nikolajevu

U raketnom udaru u noći 27. aprila na teritoriju jednog brodogradilišta u Nikolajevu, ubijeno je oko 20 visokih ukrajinskih i stranih oficira, koji su tamo održavali sastanak, izjavio je za medije, Sergej Lebedev, koordinator metroa u ovom gradu.

„Izvršen je raketni napad na zgradu Admiraliteta u Nikolajevu, gde je tada u tom trenutku bilo oko 20 visokih oficira, uključujući i strane. Udar je bio izvedena veoma profesionalno, ukrajinska protivvazdušna raketa koja je letela iza nje, pogodila je petospratnicu tačno ispred uprave ove fabrike“, rekao je izvor.

Prema njegovim rečima, raketni udar je izveden u trenutku kada se ukrajinska vojska sastala sa kolegama koji govore engleski. Istovremeno, Lebedev je napomenuo, da ne može da precizira iz kojih su konkretno zemalja stranci.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Sagovornik je dodao, da su ukrajinske vlasti nakon raketnog napada zabranile fotografisanje i video snimanje, na tom području do šest ujutru.

„Za to vreme su radili vatrogasci, radilo je Ministarstvo za vanredne situacije, i naravno, radile su vojska i SBU. Izneli su sve potvrde o prisustvu vojske tamo (u zgradi Admiraliteta)“, rekao je Lebedev.

On je napomenuo, da zvanično Kijev ne govori ni o kakvim gubicima, uz obrazloženje, da na tom mestu nije bilo nikoga.


Webtribune.rs

[adsenseyu1]

[adsenseyu4]