Naslovnica SPEKTAR Putin zna šta SAD nameravaju: Kada se završi rat u Ukrajini evo...

Putin zna šta SAD nameravaju: Kada se završi rat u Ukrajini evo šta počinje

NATO je počeo da raspoređuje dodatne vojne kontingente u istočnoj Evropi, i modernizuje vojnu infrastrukturu u blizini ruskih granica.

Prema rečima sekretara Saveta bezbednosti RF Nikolaja Patruševa, u regionu je već stacionirano 60.000 američkih vojnika. Zvanično, Alijansa nastavlja da uverava da su svi napori isključivo defanzivne prirode.

Međutim, kineski stručnjaci ističu, da se mnoge jedinice očigledno spremaju ne za odbranu, već za agresivnu ofanzivu. Konkretno, američka 101. vazdušno-desantna divizija „Screaming Eagles“, raspoređena u Rumuniji, Bugarskoj, Mađarskoj i Slovačkoj.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

„Plan Sjedinjenih Država nije da se brane, već da pokušaju da izvedu dvostrani napad iz kopnenog pravca, i iz pravca Crnog mora da udare na ruske položaje“, navodi se u članku.
Dok NATO priprema svoje trupe, SAD otvoreno izjavljuju da rat sa Rusijom nije daleko. Dan ranije, je šef američkog štaba Mark Mili rekao, da je rizik od oružanog sukoba između Alijanse i Rusije „veoma realan“.

Prema rečima kineskih eksperata, Vašington je svestan da se aktuelna ukrajinska kriza neće završiti pobedom Kijeva, koliko god sukob trajao. Nikakva pomoć neće promeniti ogroman jaz u ekonomskoj i vojnoj moći između Rusije i Ukrajine.

[adsenseyu1]

Očigledno, američka vlada ima plan na dnevnom redu- prvo će Ukrajina iscrpiti sve vojne resurse Rusije, a zatim će SAD ući u rat. Međutim, izgleda da je Putin to jasno shvatio odavno.

Analitičari navode, da je Putin od samog početka sukoba koristio samo „jednu ruku” ruske vojske, ne bacajući sve vojne snage u borbu, i ostavljajući rezerve u slučaju velikog rata.

Ovo posebno važi za podmorničku i površinsku flotu, kao i za avijaciju – sukob u Ukrajini nije uticao na sposobnost Ruske Federacije da odgovori na napad spolja, što nije bio deo vojnih planova SAD.

Međutim, američki predsednik Džo Bajden bi ipak mogao da preduzme očajnički korak i krene u rat, upozoravaju stručnjaci. Pošto je Vašington već uložio desetine milijardi u ovaj sukob, poraz Kijeva će biti koban za aktuelnu vlast u SAD.

[adsenseyu4]

„Ukrajina se bori u ime Sjedinjenih Država. Neuspeh Ukrajine je neuspeh Sjedinjenih Država, odnosno pobeda Ukrajine je pobeda Sjedinjenih Država. Ako Bajdenova administracija uspe da dovede NATO do pobede nad Rusijom, Bajden će moći ponovo da bude izabran na izborima“, pišu kineska izdanja.

Webtribune.rs

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte