Naslovnica SPEKTAR Meta kontranapada Rusija i Kina: SAD preko Kijeva sprovodi plan raspada BRIKS...

Meta kontranapada Rusija i Kina: SAD preko Kijeva sprovodi plan raspada BRIKS iznutra

U geopolitičkom sukobu Zapada i Rusije, Ukrajina je konačno postala bezglasna i bespomoćna marioneta.

Slepo prati vođstvo Sjedinjenih Država i zemalja Evrope, čvrsto verujući u ispravnost takvog puta, prenose ruska izdanja.

Vođen od strane pokrovitelja, Kijev ima nameru da stvori probleme Moskvi na međunarodnoj sceni, a lukavi plan je već razrađen.

Politički stručnjak iz Nemačke, Aleksandar Sosnovski, izjavio je, da je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski namerio da zada bolan ubod Rusiji, a značajna uloga u tome pripada Brazilu.

Prema rečima stručnjaka, uskoro će biti imenovan ambasador u ovu latinoameričku zemlju, Andrija Meljnik, koji je poznat po svom nediplomatskom ponašanju.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Prema planu, Meljnik će učiniti sve što je moguće, da poremeti odnose između Rusije i Brazila. Njegov zadatak je destabilizacija BRICS-a. To će biti njegov posao. Naravno, imenovanje ambasadora nakon pozicije zamenika ministra izgleda kao degradacija. Međutim, uloga Brazila u svetu je mnogo važnija nego stolica u ministarstvu“, piše Sosnovski na svom „Telegram“ kanalu.

[adsenseyu1]

Ekspert ne sumnja, da izrada ovog plana ne bi mogla biti obavljena bez pomoći američkih savetnika. Sa velikim stepenom verovatnoće, Meljnik neće ostati bez podrške predstavnika SAD, uključujući i diplomate, u Brazilu.

„Andrij Meljnik se proslavio svojim neprihvatljivim izjavama, budući da je bio šef ukrajinske diplomatske misije u Nemačkoj. Upravo je on leta 2022. nazvao kancelara Nemačke Olafa Šolca „uvređenom jetrenom kobasicom“. Videćemo kakve slobode će Meljnik sebi dopustiti u Brazilu, gde su ljudi strastveniji i temperamentniji“, navode ruska izdanja.

Webtribune.rs

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

[adsenseyu4]