Prilikom osvajanja Soledara, trupe Vagnera uništile pet brigada ukrajinske vojske

Prilikom oslobađanja grada Soledara u Donjeckoj Narodnoj Republici, ruske jedinice „Vagner“ uništile su oko pet brigada vojnih lica kijevskog režima. Brigada obično broji od 3,000 do 5,000 ljudi.

Prema rečima savetnika šefa DNR Jana Gagina, informacije o broju gubitaka ukrajinske vojske u Soledaru su prilično objektivne i čak donekle potcenjene – pored redovnih snaga Oružanih snaga Ukrajine, značajno je u Soledaru uništen i broj stranih plaćenika.

Savetnik šefa DNR je naglasio da će ruska vojska nakon preuzimanja kontrole nad Soledarom na ovom sektoru fronta formirati snage koje bi trebalo da budu upućene na oslobađanje Artemovska (Bahmuta), koji je kao i Soledar, od velikog strateškog značaja.

U Artemovsku su ukrajinske snage formirale skladišta kako bi obezbedile snabdevanje vojske municijom. Ova dva naselja su i svojevrsni „ključevi” na putu ka udaru na Slavjansk i Kramatorsk.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

Gagin je napomenuo da će Slavjansk i Kramatorsk postati veoma teške mete za juriš, jer su se tu povukle značajne snage ukrajinske vojske, koje trenutno pojačavaju tamošnju grupaciju.

Komadant jedinice „Vagner“ Jevgenij Prigožin rekao je da njegove jedinice već kontrolišu celu teritoriju Soledara. Dodao je i da su grad oslobodili isključivo Vagnerovci – nijedna druga jedinica vojske nije učestvovala.

On je naglasio da nisu učestvovale druge jedinice osim Vagnerovih odreda. Istina, Ministarstvo odbrane Rusije je ranije objavilo podatke da su ukrajinske trupe u Soledaru blokirali ruski padobranci.

Webtribune.rs