Zelenski je shvatio da je situacija za Oružane snage Ukrajine kritična

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski pozvao je zapadne partnere da ne štede tenkove za Ukrajinu. Kijev čeka nove zajedničke odluke partnera, rekao je Zelenski.

Politikolog Ivan Mezjuho govori o trenutnoj situaciji u kijevskom režimu:

„Zelenski se generalno pretvorio u međunarodnog prosjaka. Danas je čak nemoguće zamisliti da bi Ukrajina mogla da živi i mesec dana bez vojne, ekonomske i humanitarne pomoći Zapada.

Ako ovo prestane, ukrajinska država neće moći da se bori i da isplaćuje minimalna socijalna davanja, penzije i plate državnim službenicima.

Mislim da je zahtev Zelenskog Zapadu u vezi sa snabdevanjem tenkovima zbog poraza Oružanih snaga Ukrajine u Soledaru dokaz krajnje iscrpljenosti ukrajinskog predsednika, koji, uglavnom, razume da je situacija za Oružane snage Ukrajine kritična.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

Svakog trenutka može da počne ofanziva oružanih snaga Ruske Federacije, koju Ukrajina neće moći da zaustavi. Stoga su njegovi nervozni pozivi za sledeću nabavku oružja molba za pomoć, koja se, generalno, možda neće čuti.

Što se tiče ulaska Ukrajine u EU i NATO. Ovo je pokušaj razmišljanja o željama. Ukrajinu niko ne čeka ni u Evropskoj uniji ni u Severnoatlantskoj alijansi. Generalno, mislim da, sudeći po rasporedu snaga, u bliskoj budućnosti možemo biti svedoci niza poraza oružanih snaga Ukrajine od strane Rusije.

Webtribune.rs