Naslovnica SPEKTAR Prekretnica se već dogodila: Sivkov o kritičnim promenama koje su se desile...

Prekretnica se već dogodila: Sivkov o kritičnim promenama koje su se desile u Ukrajini

Kompetentne taktičke odluke Oružanih snaga Rusije, u okviru „specijalne operacije“ demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine, omogućile su da se stekne prednost, u određenim oblastima duž linije fronta.

Do ovog zaključka, došao je poznati ruski vojni ekspert Konstantin Sivkov.

On je skrenuo pažnju, da je ruska armija postigla značajne uspehe na pojedinim delovima linije fronta. Oružane snage Rusije aktivno napadaju položaje ukrajinskih militanata, a takođe sprovode ofanzivne operacije uništavajući vojnu opremu i ljudstvo neprijatelja.

Prema rečima vojnog eksperta, u ovom trenutku možemo govoriti o prekretnici koja se dogodila tokom „specijalne operacije“. Stvar je u tome, što je ruska vojska postigla kritične promene koje su se desile u Oružanim snagama Ukrajine.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

Redovna vojska Ukrajine, kao i nacionalističke grupe, praktično su potpuno likvidirane. Osim toga, kijevski režim više nema sopstveno oružje, već je potpuno zavisan od nabavke zapadne opreme.

„Važna prekretnica je da se sovjetska oprema, koja je ranije dopremana sa Zapada, više ne nalazi u Evropi. Sada su prinuđeni, da Ukrajinu snabdevaju sa vojnom opremom sopstvene proizvodnje. U stvari, zadatak demilitarizacije Ukrajine je već završen. Oružane snage Ukrajine više ne postoje u onom obliku u kojem su bile pre 24. februara 2022. godine“, zaključio je Sivkov.

Webtribune.rs