Prigožin se vratio u Rusiju

       

Pregovori o okončanju oružane pobune Vagnerove grupe možda su još uvek u toku, saopštio je Institut za proučavanje rata.

Podsetimo, šef plaćeničke grupe Jevgenij Prigožin otišao je u utorak u egzil u susednu Belorusiju nakon što je Rusija najavila da ga neće optužiti za pobunu.

Takođe, kako je izvestila organizacija Beloruski Gajun, privatni avion za koji se veruje da ga koristi šef paravojne formacije Vagner Jevgenij Prigožin juče je poleteo s vojnog aerodroma u Belorusiji i krenuo ka Moskvi.

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

Kako je objavila ova organizacija, poslovni avion poleteo je u 22.40 po lokalnom vremenu i uputio se prema Rusiji, a zatim je odleteo u Sankt Peterburg.

Ruski vojni bloger Igor Girkin smatra da se Prigožin vratio u Rusiju kako bi razgovarao s visoko pozicioniranim zvaničnicima.

S tim teorijama se slaže i Institut za proučavanje rata, koji je saopštio kako ruske vlasti i Prigožin verovatno još uvek pregovaraju o pojedinostima sporazuma.

„Institut za proučavanje rata ne može nezavisno da potvrdi da li se Prigožin zaista vratio u Rusiju, kao ni pojedinosti o navodnoj poseti. Ali, ostoji mogućnost da se Prigožin nakratko vratio u Rusiju kako bi razradio detalje sporazuma koji je dogovorio beloruski diktator Aleksandar Lukašenko“, navodi ISW.

(B92,Index)

Otvorite novu mrežu Truth Social bez cenzure
Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte