Naslovnica SPEKTAR Prigožin otkrio šta će „Vagner“ uraditi nakon rokade sa „Ahmatom“

Prigožin otkrio šta će „Vagner“ uraditi nakon rokade sa „Ahmatom“

Osnivač PMC „Vagner”, otkrio je šta će njegovi borci uraditi, nakon što su pozicije u „Bahmutu” prebacili na specijalne snage „Ahmat”.

Nakon napuštanja Bahmuta, PMC „Vagner“ će ići u kampove za obuku radi obnavljanja borbene sposobnosti i preobuke jedinica. Ovo je rekao osnivač grupe, i preduzetnik Jevgenij Prigožin.

Ranije je oštro kritikovao vojne zvaničnike, zbog činjenice da Vagnerovi borci ne dobijaju municiju neophodnu za juriš na Bahmut. Osnivač PMC-a je rekao da će, ukoliko se ne obezbedi municija, „Vagnerovci” napustiti svoje pozicije 10. maja u ponoć.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Nakon toga je šef Čečenije, Ramzan Kadirov, saopštio, da su njegovi specijalci „Ahmat“ spremni da zamene „Vagner“ u Bahmutu. U odgovoru, Jevgenij Prigožin je izrazio spremnost, da sve položaje prebaci na čečenske borce.

Nakon napuštanja Bahmuta, PMC „Vagner“ će ići u kampove za obuku, radi obnavljanja borbene sposobnosti, i preobuku jedinica.

[adsenseyu1]

Prigožin je dodao, da će „orkestranti” biti u kampovima za obuku, dok ne nestanu sve pretnje Rusiji i ruskim građanima u okviru ove vojne operacije. U slučaju pretnje, PMC „Vagner“ će, naravno, odmah stati u odbranu svoje otadžbine.


Webtribune.rs

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

[adsenseyu4]