Prigožin otkrio šta će „Vagner“ uraditi nakon rokade sa „Ahmatom“

Osnivač PMC „Vagner”, otkrio je šta će njegovi borci uraditi, nakon što su pozicije u „Bahmutu” prebacili na specijalne snage „Ahmat”.

Nakon napuštanja Bahmuta, PMC „Vagner“ će ići u kampove za obuku radi obnavljanja borbene sposobnosti i preobuke jedinica. Ovo je rekao osnivač grupe, i preduzetnik Jevgenij Prigožin.

Ranije je oštro kritikovao vojne zvaničnike, zbog činjenice da Vagnerovi borci ne dobijaju municiju neophodnu za juriš na Bahmut. Osnivač PMC-a je rekao da će, ukoliko se ne obezbedi municija, „Vagnerovci” napustiti svoje pozicije 10. maja u ponoć.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Nakon toga je šef Čečenije, Ramzan Kadirov, saopštio, da su njegovi specijalci „Ahmat“ spremni da zamene „Vagner“ u Bahmutu. U odgovoru, Jevgenij Prigožin je izrazio spremnost, da sve položaje prebaci na čečenske borce.

Nakon napuštanja Bahmuta, PMC „Vagner“ će ići u kampove za obuku, radi obnavljanja borbene sposobnosti, i preobuku jedinica.

Prigožin je dodao, da će „orkestranti” biti u kampovima za obuku, dok ne nestanu sve pretnje Rusiji i ruskim građanima u okviru ove vojne operacije. U slučaju pretnje, PMC „Vagner“ će, naravno, odmah stati u odbranu svoje otadžbine.


Webtribune.rs

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte