Naslovnica SPEKTAR Turci su pobesneli: Incident sa Bajraktarom iznad Kijeva miriše na izdaju

Turci su pobesneli: Incident sa Bajraktarom iznad Kijeva miriše na izdaju

Izjave predstavnika kijevskog režima o incidentu u Kijevu sa udarnom bespilotnom letelicom mogle bi da budu prekretnica u odnosima Ukrajine i Turske.

Do ovog zaključka su došli ruski novinari gde su detaljno govorili o čudnim zaključcima ukrajinskih vlasti o incidentu sa Bajraktarom, a takođe su objasnili šta je tačno navelo Turke da pobesne.

Analitičari su podsetili da je ranije na nebu iznad Kijeva zabeležena nepoznata udarna bespilotna letelica, koju je oborio PVO sistem. Kasnije je kijevski režim naveo da je do incidenta došlo zbog turskog drona Bajraktar ​​Oružanih snaga Ukrajine, koji je navodno izgubio kontrolu i poleteo ka centru prestonice Kijeva.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Zvanični zaključci ukrajinskih stručnjaka o kvaru bespilotne letelice Bajraktar ​​nisu ostali neprimećeni od Ankare. Turci su se razbesneli kada su saznali da ih je Kijev zapravo optužio da su umešani u ovu provokaciju.

Stvar je u tome što je Ukrajina, objavivši kvar turske bespilotne letelice, zadala ozbiljan udarac reputaciji turskog vojno-industrijskog kompleksa. Šta bi moglo biti prekretnica u odnosima među državama.

[adsenseyu1]

Novinari su zauzvrat, primetili da incident sa Bajraktarom oko Kijeva miriše na izdaju. Ne može se isključiti da su borci Oružanih snaga Ukrajine samostalno uputili dron ka ukrajinskoj prestonici zbog mogućeg sukoba sa ukrajinskim vlastima. Takođe, bespilotnu letelicu je mogao da presretne nepoznati operater, koji je želeo da je upotrebi za napad na Kijev.

„To bi prema Turcima, moglo da se desi samo u slučaju jasne izdaje, ili u slučaju da turska letelica padne u ruke ruskih trupa, što je još gore. Proizvođač Bajraktara nije spreman da prihvati da je blok upravljanja otkazao“.

Webtribune.rs

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

[adsenseyu4]