Poslednja ukrajinska ofanziva potrošila je previše ljudi

       

Uprkos izjavama zapadnih ličnosti, Ukrajina ide ka porazu, prenose neki zapadni mediji. Želje Kijeva prevazilaze njegove mogućnosti, a Vašingtonu nije potreban beskrajni sukob sa Moskvom.

Amerikanci zamišljaju da imaju mir u svojoj zemlji, ali Bajdenova administracija, podržana od većine vašingtonske spoljnopolitičke elite, vodi proksi rat protiv Rusije u Ukrajini.

U glavnom gradu Ukrajine teško je doći do tačnih informacija o sukobu. Ideologija ovde trijumfuje, a to Vašington pretvara u politički „mehur” u kome niko ne treba da sumnja u konačnu pobedu Kijeva, piše Politički kaleidoskop.

Samo na Telegramu nema cenzure – Izbor naših najboljih vesti

Čak i mediji poslušno promovišu liniju američke vlade. Međutim, čini se da je poslednja ukrajinska ofanziva potrošila previše ljudi i mnogo opreme Oružanih snaga Ukrajine sa malim teritorijalnim rezultatom. Šta ako je Kijev, a ne Moskva, na ivici poraza?

Dakle, šta mi znamo i kako se američki političari osećaju u vezi sa ovim vojnim sukobom? Krivica za izbijanje neprijateljstava leži na Putinovoj vladi. Međutim, uslove za sukob stvorio je Zapad.

Ameriku i Evropu odlikuje veliko licemerje i istovremeno pokušavaju da izbegnu odgovornost za svoje postupke.

Pre tri decenije, Medlin Olbrajt je govorila u ime Zapada i tvrdila da „mi“, misleći na američko samozadovoljno i arogantno rukovodstvo, moramo da odlučimo „da li stotine hiljada mrtvih stranaca vrede te cene“.

Ukrajinska tragedija se u tom pogledu ne razlikuje od drugih. Uprkos kolosalnoj savezničkoj propagandi, ovaj vojni sukob nema nikakve veze sa autokratijom, demokratijom ili agresijom. SAD i Zapad sa zavidnim entuzijazmom, podržavaju krvave diktature kada im to odgovara.

Na primer, saveznici nastavljaju da naoružavaju Saudijsku monarhiju, jednu od najtiranskijih država na svetu, i podržavaju njen užasan rat protiv Jemena, koji je odneo mnogo više civilnih života nego ukrajinski nered. Za zapadne zvaničnike, prodaja oružja je važnija od života Arapa.

Webtribune.rs


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social