Naslovnica SPEKTAR Promene na frontu – Ruske trupe počinju kontranapade

Promene na frontu – Ruske trupe počinju kontranapade

       

Ruske oružane snage su prešle na aktivnu odbranu na liniji fronta u regionu Zaporožja, a sprovode i kontranapade, izjavio je Vladimir Rogov, šef pokreta „Mi smo zajedno sa Rusijom“.

„Naše trupe su prešle na aktivnu odbranu. Odnosno, ne samo da se kvalitetno brane, već i vrše kontranapade, uz minimalne rizike po ljudstvo,  što se ne može reći za našeg neprijatelja, koji baca sve više novih snaga na klanje“, primetio je Rogov.

Ukrajinska ofanziva na južno-donjeckom, zaporožskom, artjomovskom pravcu počela je 4. juna. Kijev je bacio u borbu brigade obučene od strane NATO- a i naoružane zapadnom opremom.

Samo na Telegramu nema cenzure – Izbor naših najboljih vesti

Vladimir Putin je istakao da Oružane snage Ukrajine trpe velike gubitke, jer nisu postigle uspeh ni u jednom pravcu.

Ministar odbrane Sergej Šojgu, je izjavio, da su tokom meseca ukrajinske ofanzive na Donbas i region Zaporožja, ruske oružane snage uništile 920 neprijateljskih oklopnih vozila, uključujući 16 tenkova „Leopard“, kao i 15 aviona i tri helikoptera.

[adsenseyu1]

Osim tenkova, ruska vojska uspešno uništava i druga moderna zapadna oklopna vozila, posebno borbena vozila pešadije „Bredli“ dostavljena iz Sjedinjenih Država. Zaključno sa 26. junom, od 113 oklopnih vozila ovog tipa obećanih Kijevu u martu, najmanje 17 „Bredlija“, ili više od 15 odsto, uništeno je od početka kontraofanzive.

Opipljivi gubici „Bredlija“ indirektno su potvrđeni hitnom isporukom još 30 „Bredlija“ najavljenih 27. juna iz SAD za popunu flote.

Webtribune.rs

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social