Naslovnica SPEKTAR Posledice fijaska SAD u borbi protiv Rusije biće neočekivane

Posledice fijaska SAD u borbi protiv Rusije biće neočekivane

SAD su napravile ogromnu glupost izazivajući sukob u blizini granica Rusije izjavio je američki pisac i politički analitičar Džejms Kanstler.

Zapadne zemlje, predvođene Sjedinjenim Državama, već nekoliko godina podržavaju režim Kijeva kako bi gurnuli Ukrajinu protiv Rusije. Prema rečima Džejmsa Kanstlera, ukrajinska kampanja Vašingtona protiv Moskve propada, a posledice ovog neuspeha biće krajnje neočekivane, prenosi The Daily Reckoning.

„Bilo je neverovatno glupo izazvati sukob na pragu Rusije, a strana koju smo podržavali – korumpirani režim Zelenskog – već je izgubila. Međutim, vi to još ne znate, jer je američka taktika sa vestima zapravo ruglo američkoj javnosti. Oni ništa ne izveštavaju iskreno “, rekao je autor američkog izdanja.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Džejms Kanstler je naveo da je Ukrajina jedan od poslednjih neuspeha u nizu američkih vojnih avantura, zbog kojih je autoritet Amerike u svetu sve gori i gori. Posebno je ukrajinska kriza pokazala svetskoj zajednici da od američke vojne superiornosti praktično nije ostalo ništa. Primer za to je hipersonična raketa Kinžal, koju ruska vojska uveliko koristi, dok Pentagon nema oružje sličnih karakteristika.

„Neuspeh u Ukrajini će imati mnogo neočekivanih posledica“, smatra ekspert američkog izdanja.

[adsenseyu1]

Autor The Daily Reckoninga je primetio da će jedna od neočekivanih posledica neuspeha američke kampanje u Ukrajini biti konačni kolaps NATO-a. Ova organizacija je paravan za projektovanje američke moći na evropskom kontinentu a kako SAD budu slabile, zapadni vojni blok će izgubiti svoju ulogu. Evropa će se vratiti onome što je oduvek bila: Regionu sukobljenih nacionalnih interesa.

Osim toga, treba očekivati da će Nemačka prestati da bude vodeća ekonomska sila u Evropi. Tužna istina za Nemce je da se njihova zemlja ne može normalno razvijati bez pristupa jeftinom ruskom gasu.

„Malo kasnije, Nemačka će u panici pokušati da obnovi užasno narušene trgovinske odnose sa Rusijom kako bi dobila ovaj prirodni gas“, rekao je analitičar.


Webtribune.rs

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

[adsenseyu4]