Naslovnica SPEKTAR Počelo je: Đaci danas u školi imitiraju jučerašnji masakr – VIDEO

Počelo je: Đaci danas u školi imitiraju jučerašnji masakr – VIDEO

Na društvenim mrežama pojavio se snimak iz jedne škole, na kom učenici, pred početak časa imitiraju jučerašnji masakr u školi „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru.

Podsetimo, trinaestogodišnji dečak K.K. čiji pun identitet je MUP saopštio na vanrednoj konferenciji za medije, ušao je u školu sa dva pištolja i četiri molotovljeva koktela. Imao je spisak za likvidaciju dece, kao i plan kako će to da učini. Rezultat njegovog krvavog pira je devetoro ubijenih i sedmoro ranjenih.

Već juče je zabeležen jedan slučaj kopiranja ovog užasnog događaja, što je potvrdio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić na konferenciji za medije. On je rekao da je juče jedan učenik u Vojvodini odmah zapretio nečim.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

„Odmah smo reagovali, zatvorili školu, odveli dete da se sa njim razgovara. Naravno, bila je potpno besmislena pretnja“, rekao je Vučić u obraćanju povodom tragedije koja se dogodila u OŠ „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu.

Zatim su zabeleženi postovi dece koji su pored slike dečaka ubice ostavljali komnetrare „kakav kralj“, uz emotikone pištolja.

[adsenseyu1]

I danas je na društvenoj mreži osvanuo snimak dece iz jedne škole, nije jasno koje, osnovne ili srednje, ali bi se po uzrastu dece moglo zaključiti da je reč o srednjoj školi. Nije poznato ni u kojoj školi je nastao snimak.

Ali, na njemu jedan dečak, pred početak časa, imitira pištolj, dreći mobilni telefon u ruci, i „puca“ po učionici. Tako, „pogađa“ druga, koji sedi na klupi, a on potom „pada“.

Snimak je objavljen uz komentar „da li je ovo realno šta rade ova deca na današnji dan?“.

Mediji su potom objavili i da je u Osnovnoj školi „Jefimija“ u Obrenovcu dečak M.D. nakon minuta ćutanja je izvadio puštolj i počeo da mlatara njim u vazduhu. Reč je o plastičnom pištolju. Odmah je prijavljeno policiji i socijalnoj službi.

[adsenseyu4]

Incident se dogodio oko 7.30 časova. Pripadnici MUP-a su reagovali po prijavi i došli u pomenutu školu, potvrdjeno je Tanjugu u MUP-u. Sa učenikom i njegovim ocem će pripadnici MUP-a obaviti razgovor.

Da će to postati veliki problem upozoravalo je više stručnjaka tokom jučerašnjeg dana.

 


 

(B92)

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte