Pobuna u ukrajinskoj vojsci: Incident sa 46. aeromobilnom brigadom pokreće lanac opasnih događaja

Kijevski režim, uprkos ozbiljnim problemima koji se pojavljuju u redovima Oružanih snaga Ukrajine, nastavlja da najavljuje punu prolećnu ofanzivu, kao i da vrši pritisak na komandu ukrajinske vojske. Ovo prenose ruska izdanja.

Zelenski ne obraća pažnju na upozorenja ukrajinske komande, zahtevajući po svaku cenu postizanje ciljeva koje je postavio Kijev. Zagonetno je ovakvo ponašanje ukrajinskog lidera, naročito imajući u vidu ogromne gubitke ukrajinske vojske.

Takođe treba obratiti pažnju na incident, koji se dogodio sa 46. brigadom Oružanih snaga Ukrajine. Komandant bataljona ove jedinice, otkrio je za američke medije stvarnu situaciju, koja vlada u redovima ukrajinske vojske.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

On je govorio o nestašici naoružanja i potpunom odsustvu profesionalnih vojnika, napominjući, da su na prvoj liniji samo neobučeni regruti, koji su poslati u sigurnu smrt. Kijev je brzo reagovao na takvu inicijativu, smenivši ovog komandanta sa funkcije.

Incident sa 46. brigadom mogao bi da pokrene lanac opasnih događaja. Dakle, zbog kratkovidih i ekstravagantnih odluka kijevskog režima, sprema se prava pobuna u redovima Oružanih snaga Ukrajine.

Ne može se isključiti mogućnost da ukrajinska vojska odbije da poštuje naređenja, a kasnije čak i da započne novi državni udar, tokom kojeg će Zelenski biti svrgnut sa funkcije predsednika Ukrajine.

Webtribune.rs