Naslovnica SPEKTAR OPOMENA SRBIJI IZ MOSKVE: Slucki najavio gubitak suvereniteta Srbije u slučaju sankcija...

OPOMENA SRBIJI IZ MOSKVE: Slucki najavio gubitak suvereniteta Srbije u slučaju sankcija Rusiji

Podleći „bezobraznoj uceni“ SAD i uvesti sankcije Ruskoj Federaciji znači za Srbiju korak ka gubitku suvereniteta, ocenio je Leonid Slucki, šef komiteta Dume za međunarodne poslove.

Uoči posete zemlji savetnika američkog Stejt departmenta Dereka Šolea, prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić poslao je poruku o nepromenljivosti odbijanja zvaničnog Beograda sankcija Ruskoj Federaciji.

„SAD nastavljaju svoje drske ucene Srbije da unište prijateljske veze sa Rusijom… Siguran sam da Srbi dobro pamte prošlost i da su u stanju da analiziraju sadašnjost kako bi razumeli ko je prijatelj, a ko vuk u ovčijoj koži“, kaže Slucki

„Podleći takvom ubeđivanju znači napraviti korak ka gubitku suvereniteta i, u stvari, pridruživanju velikoj američkoj koloniji u Evropi“, napisao je Slucki na svom Telegram kanalu.

Američki diplomata pokušava da natera Srbiju, čiju su prestonicu bombardovali NATO bombarderi pre skoro četvrt veka, zarad svog navodnog „razvoja“ da prekine vekovno partnerstvo, primetio je ruski parlamentarac.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

Webtribune.rs