ONO ŠTO ZAPAD NIKADA NEĆE SHVATITI: Zašto ruski mediji hitro i ažurno izveštavaju o opsesivnoj mržnji Zapada prema Putinu

putin

U maju prošle godine je The Saker napisao članak pod naslovom Kontra-propaganda na ruski način u kojem je objasnio ruski mediji ne samo da ne zabranjuju i ne cenzurišu zapadnu kampanju protiv Putina/ protiv Rusije, nego čak izveštavaju o tome do najsitnijih detalja. Pola godine kasnije, ne samo da je to još uvek istina, nego je nivo reportaže sada naglo porastao.

Ne zaboravite da su otprilike 80% i više publike koja gleda ovo jake pristalice predsednika Putina. Možete zamisliti šta misle kada vide ove izveštaje. Potpuno razumemo da Zapad toliko mrzi Putina upravo zato što je Putin jedan od njih, pravi Rus koji brine za interese ruskog naroda.

Dakle, kada Zapad demonizuje Putina, zapravo je ruski narod taj koji demonizuju i njihov zaključak je jednostavan: Zapad ne mrzi Putina, Zapad mrzi “nas.“ Što se tiče onoga “Okrivite Putina“ – to je sada veš postala prava šala.

Jedan od glavnih efekata ove vrste demonizacije je da ruska javnost u potpunosti razume da nema povratka nazad.

U praktičnom smislu, većina Rusa veruje da čak i ako se Rusija izvuče iz Sirije, prestane da podržava Donbas ili čak odluči da preda Krim Ukrajini, Zapad će i dalje nastaviti da demonizuje Rusiju i pokušavati da je pokori. Osim toga, Rusi pamte da je jedini put kada je Zapad voleo Rusiju bio kada ju je vodio pijani Jeljcin i njegov krug jevrejskih oligarha koji su opljačkali Rusiju i čija je vladavina imala posledice slične onima koje bi dovele do velikog rata. Svaka druga Rusija je jednostavno neprihvatljiva za Zapad.

U tom smislu, savez Zapada sa nacistima u Kijevu u “umerenim teroristima“ na Bliskom istoku ima smisla. To se suštinski ne razlikuje od Evropskog saveza sa Osmanlijama tokom Krimskog rata ili kada su SAD podržavale Japan protiv Rusije 1905. godine (da bi tada završile u borbi protiv Japana nekoliko godina kasnije). Sve dok je X protiv Rusije, Zapad podržava X. To je primitivno i glupo.

Režim ukrajinskih nacista u Kijevu je shvatio da mu je ostala samo jedna “roba“ koju može da proda Zapadu: žestoga rusofobija. A pošto su očajni, oni čine očajne i, iskreno, komične napore. Pogledajte im samo novi simbol vojnog obaveštajnog servisa…

Čini se da nikada nismo videli bolje ilustrovan kompleks inferiornosti Ukrajinaca. Latinska rečenica “Sapiens Dominabitur Astra“ (“mudraci će vladati zvezdama“) je lep detalj jer kombinuje ne-ćirilično pismo (latinicu), pozivanje na evropsku astrologiju u srednjem veku i tipično za Ukrajince (komičnu) megalomaniju. Još jedan dokaz, ako vam treba, da je Ukrajina “protiv Rusije.“

Da ne bude zabune, ne postoji strah od Zapada u Rusiji. Većina Rusa veruje da su ruske oružane snage više nego dovoljne da drže Zapad pod kontrolom. I sasvim su u pravu. Ali postoji da akutna svest onih koji nisu u ruskoj vojsci, da će Rusiju tretirati kao Irak.

U međuvremenu, ruski mediji radosno hrane rusku javnost svakim delićem rusofobične propagande proizvedene na Zapadu. Buduće generacije će verovatno proučavati ovaj period i pitati se o apsolutno zapanjujućoj gluposti zapadne propagandne mašinerije koja je izgleda potpuno nesvesna uticaja svoje propagande na nuklearnu supersilu.

Webtribune.rs