Naslovnica SPEKTAR Očajnički apel: „U našoj četi ostala su samo tri vojnika“

Očajnički apel: „U našoj četi ostala su samo tri vojnika“

Trojica ukrajinskih vojnika snimili su video obraćanje u kojem su izjavili da u njihovoj četi više nikoga nema, da komandiri „bacaju vojnike u smrt“ i bave se ucenom.

Odgovarajući video snimak objavljen je na društvenoj mreži TikTok od strane korisnika 500260151na.

„U prvom vodu trenutno je ostalo samo tri osobe. Ljudi više nema, nestali su. „Pitanje je bilo upućeno političkom komesaru, ali kako vidite, on se sakrio i ne želi da razgovara s nama.“

Šta će biti dalje, ne znam. Ovo je sve što je ostalo od čete, više nikoga nema“, žalio se autor videa, koje je, kako glasi potpis, snimljeno u Avdejevki kod Donjecka.

Prema rečima vojnika, vojnici nemaju potrebnu opremu, svuda je prisutno iznuđivanje, vojska mora sama da kupuje čak i lekove, a komandiri ne žele da čuje o tome.

„Sa nama ne žele da razgovaraju. Jednostavno nas bojkotuju, sve vojnike bacaju u smrt. Nema podrške. Komandovanje izdaje kriminalne naređenja. Na bilo kakva pitanja ne daju nikakve odgovore, prete zatvorom“, žalio se vojnik.

Ukrajinski vojnici već pet meseci vode kontraofanzivu na Južnodonjeckom, Artjomovskom i Zaporožskom pravcu, bacajući u borbu brigade koje su pripremile NATO i naoružane stranom tehnikom.

Kako je istakao Vladimir Putin, Ukrajinci su od početka kontraofanzive izgubili više od 90.000 ljudi, više od 550 tenkova i skoro 1.900 različitih oklopnih vozila.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social