Naslovnica ŽIVOT Filipinka obišla ceo svet, stigla na kraju i u Srbiju i ostvarila...

Filipinka obišla ceo svet, stigla na kraju i u Srbiju i ostvarila životni san

Filipinka Luiza Ju stara 78 godina juče je pristigla u Srbiju, a dolazak u našu zemlju je za nju značio i ispunjenje životnog sna.

Na svom proputovanju ova vremešna dama je imala jedan cilj – da obiđe 193 zemlje članice Ujedinjenih nacija. Njen snimak sa beogradskog aerodroma postao je viralan, a pogledalo ga je više od pola miliona korisnika!

Da su godine samo broj i da za ostvarivanje snova nikada nije kasno, dokazala je i Luiza Ju, žena sa dalekih nam Filipina koja se u osmoj deceniji života odlučila za proputovanje svetom.

193 zemlje i Srbija za kraj

Na putu ka ostvarenju svog životnog sna, vremešna Filipinka je obišla 193 zemlje članice Ujedinjenih nacija, a za kraj je posetila i našu zemlju. Njen dolazak u Srbiju je bio veoma emotivan, a po sletanju na beogradski aerodrom je dočekana sa transparentom i balonima u obliku broja 193.

„Uspela je! U 79. godini, danas, 9. novembra, stigla je u poslednju zemlju sa spiska, Srbiju! Ispiracija si, jako smo ponosni na tebe“, napisala je blogerka koja ju je dočekala na beogradskom aerodromu.

Svoje pustolovine ova Filipinka duhom mlada rado deli i sa svojim pratiocima na Instagramu, a njen nalog prati skoro sedam hiljada ljudi. U svojim objavama, Luiza deli samo delić svojih avantura, a njene fotografije i video zapisi broje na desetine, pa čak i stotine hiljada pregleda. Najviralniji snimak je upravo ovaj sa našeg aerodroma, koji je pogledalo više od pola miliona korisnika!

[adsenseyu1]

Put oko sveta je trajao nekoliko godina

Svoje putovanje oko sveta Luiza je započela pre nekoliko godina, ali je izbijanje pandemije Korona virusa njene planove poremetilo. U septembru 2021. godine nije bila ni na pola puta – tada je obišla tek 70 zemalja.

Međutim, iako je situacija u svetu usporila pustolovinu života, ova žena od svog sna nikada nije odustala. Od 2021. godine do juče, ona je obišla preostale 123 zemlje članice Ujedinjenih nacija, a svoj uspeh dodala i u opis naloga na Instagramu.

Luiza je zvezda društvenih mreža i najpozitivniji putnik

Luiza je inače još ranije postala zvezda društvenih mreža, premda je stanovnike zemalja u kojima je boravila, ali i travel blogere koje je na putovanjima upoznavala, iznova i iznova oduševljavala svojom energijom i željom za životom.

Ona savladava sve prepreke, penje se po liticama i pleše uz pratnju lokalnih muzičara, a zbog svog vedrog duha je odlikovana čak i priznanjem za najpozitivnijeg putnika u 2022. godini.

„Luiza ruši sve stereotipe i pokazuje da nikada nije kasno da se uživa u životu i živi punim plućima. Susret sa njom menja živote“, navedeno je uz laskavo priznanje koje je dobila.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @vannabojovic

(RT)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social