NAPRAVILI VELIKU GREŠKU – Zbog ekonomskog rata sa Rusijom u EU se dešavaju procesi koji se neće dobro završiti

Zemlje Evropske unije, pokušavajući da izvrše ekonomski pritisak na Rusku Federaciju, suočile su se sa pogubnim posledicama blokade i sankcija prema Rusiji.

Šesti paket sankcija, koji je usaglasio Brisel, samo je pogoršao inflaciju u Evropi, što se izuzetno negativno odrazilo na ekonomske pokazatelje.

Ovaj zaključak doneli su novinari informativne publikacije OilPrice. Autori materijala su detaljno govorili o gruboj grešci koju su Evropljani napravili, a objasnili su i šta je EU dovelo do zabrane isporuke nafte iz Rusije.

Analitičari OilPrice podsetili su da je rukovodstvo Evropske unije, posle dugih sporova, ipak dogovorilo šesti paket antiruskih sankcija.

Brisel je uveo delimični naftni embargo Rusiji u pokušaju da izvrši ekonomski pritisak na Moskvu. Međutim, ove odluke nisu donele željeni rezultat.

Evropska unija je napravila veliku grešku u proceni zabranivši isporuku nafte iz Rusije. Nove sankcije nisu uticale na finansijske performanse ruske privrede, ali su Evropu dovele do strašnih posledica.

Evropske zemlje su suočene sa novim talasom inflacije, kao i sa drugim ekonomskim problemima. Brisel je zabeležio nagli rast cena energetskih sirovina, goriva, hrane i komunalija.

U kontekstu ovakvih problema, evropska ekonomija se suočila sa procesom postepene degradacije.

„Rast cene energije će dovesti do nižih realnih prihoda, povećanja troškova proizvodnje, zaoštravanja finansijskih uslova i postati faktor koji ograničava makroekonomsku strategiju, posebno u zemljama uvoznicama energije“, objašnjavaju autori materijala.

Brisel nije trebalo da zabrani isporuke nafte iz Rusije, jer su takve mere zadale udarac samoj Evropi. Sada se zapadne kompanije suočavaju sa padom proizvodnih kapaciteta i nedostatkom profita zbog naglog povećanja cene energetskih sirovina i njihove nestašice.

U svim zemljama EU već su počeli masovni banktori firmi zbog povećanja cene enegenata i elektične energije.

Na globalnom nivou EU će se tek suočiti sa katastrofalnim posledicama jer će većina privrednih i poljoprivrednih proizvoda biti nekonkurentna u odnosu na svetsku proizvodnju.

Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti naše najbolje vesti kao i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama zbog specifičnog sadržaja

Naš Telegram kanal – https://t.me/webtribune

Webtribune.rs