Ruski teški dronovi biće opremljeni protivbrodskim projektilima sposobnim da potapaju razarače

Ruski teški dronovi biće naoružani protivbrodskim raketama velike snage i dometa.

Rusija je odlučila da svoje bespilotne letelice Altius i Inohodec opremi dalekometnim i snažnim protivbrodskim raketama.

Uzimajući u obzir napredno iskustvo ruske vojske u razvoju protivbrodskih raketa za borbene avione, naoružanje dronova moći će da uništava i raketne razarače.

Prema rečima vicepremijera Jurija Borisova, u bliskoj budućnosti će ruski teški dronovi „Altijus” i „Inohodec” moći da se naoružaju protivbrodskim raketama velikog dometa do 300 kilometara.

Očigledno je reč o unapređenim protivbrodskim raketama Kh-35, koje imaju veliku razornu moć i mogu lako da unište čak i velike površinske ciljeve, uključujući korvete, fregate i razarače.

„Imamo slično avijaciono oružje. Treba ih dodeliti bespilotnim vozilima. Savremene bespilotne letelice Inohodec i Altius po svojoj nosivosti i svojim mogućnostima omogućavaju da preuzmu takvu nosivost i rad. Oni su u završnoj fazi, puštaju se u serijsku proizvodnju, rekao je Borisov.

Stručnjaci napominju da će bespilotne letelice, koje se nalaze na udaljenosti od 300 kilometara, biti neranjive za sisteme protivvazdušne odbrane neprijatelja, dok će lansirana protivbrodska raketa moći brzo da ode na izuzetno malu visinu i uništi cilj za nekoliko minuta.

Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti naše najbolje vesti kao i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama zbog specifičnog sadržaja

Naš Telegram kanal – https://t.me/webtribune

Webtribune.rs