Naslovnica SPEKTAR Najnovija vest: Ukrajinska vojska napala Putinovu rezidenciju u Kremlju – Putin nije...

Najnovija vest: Ukrajinska vojska napala Putinovu rezidenciju u Kremlju – Putin nije povređen

Pres služba predsednika Rusije Vladimira Putina danas je saopštila da su ukrajinske snage tokom noći dronovima napale predsedničku rezidenciju u Kremlju.

Kako javljaju mediji, ruske vojne i obaveštajne agencije onesposobile su dva drona, a povređenih nije bilo.

Predsednik Rusije je dobro i on danas normalno nastavlja sa svojim ranije planiranim dnevnim aktivnostima, dodaju iz Kremlja.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Ovo je planirana teroristička akcija i pokušaj atentata uoči velike parade 9. maja posvećene pobedi tokom Drugog svetskog rata, saopštila je zvanična Moskva, dodajući da Rusija ostavlja za sobom pravo da odgovori onda i onde gde smatra da je to neophodno.

„RIA Novosti“ prenose da Putin nije bio u Kremlju u trenutku napada.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov u međuvremenu je dodao da će se parada u Moskvi ipak održati 9. maja, uprkos poslednjem incidentu, dok je gradonačelnik prestonice poručio da je Moskva od danas zabranila upotrebu dronova u gradu, osim ukoliko se ne radi o letelicama čije je korišćenje dozvolila država.

[adsenseyu1]

Neki Telegram kanali upozoravaju da Kijev vrlo verovatno priprema neku diverziju na dan parade kako bi se postigao medijski efekat. Kanal „Idi i smatri“ javlja da je najverovatnije da će stoga biti organizovani najpre napadi na prigranične oblasti Rusije – Brjansku, Belgorodsku i Kursku, koje su i inače česta meta ukrajinskih službi.

Izvor ovog kanala tvrdi da se u Sumskoj oblasti Ukrajine uveliko priprema diverzija, u kojoj, navodno, učestvuju i NATO instruktori.

Rusija najavila odmazdu

Ruska Federacija zadržava pravo da preduzme uzvratne mere protiv pokušaja Kijeva da udari na Kremlj gde i kada smatra da treba, saopštila je pres-služba ruskog predsednika.

[adsenseyu4]

Pres služba je saopštila da je kijevski režim večeras pokušao da udari bespilotnom letelicom na rezidenciju ruskog predsednika Vladimira Putina u Kremlju.

„Ruska strana zadržava pravo da preduzme uzvratne mere gde i kada smatra prikladnim“, navodi se u poruci.


(RT, Webtribune.rs)

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte