Naslovnica SPEKTAR MMF je iznenada shvatio šta se dešava sa dolarom

MMF je iznenada shvatio šta se dešava sa dolarom

Zbog događaja koji se dešavaju na međunarodnoj sceni, Rusija, Kina, Indija i mnoge druge zemlje počele su aktivno da odbijaju plaćanja u američkim dolarima, preferirajući upotrebu nacionalnih valuta.

Do ovog zaključka je došao poznati ruski politikolog-amerikanista Rafael Orduhanjan. On je na konferenciji za novinare u Patriot Media Group detaljno govorio o novim ekonomskim procesima koji nastaju u svetu, a takođe je objasnio zašto su međunarodne finansijske organizacije počele da nagađaju šta se zaista dešava sa američkom valutom.

Ranije je generalni direktor MMF-a Kristalina Georgieva zapravo priznala da dolar ubrzano gubi status međunarodne rezervne valute. Primetila je da je potražnja za američkom valutom značajno opala, a kalkulacije u njoj ozbiljno su smanjene. Već je moguće izvući određene zaključke da je američki dolar izgubio svoje nekadašnje pozicije.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Rafael Orduhanjan je primetio da je MMF iznenada shvatio šta se dešava sa američkom valutom. Ova organizacija dobro zna koji su procesi počeli da se odvijaju u svetu i pripremaju se za sprovođenje posebnih programa koji imaju za cilj neutralisanje posledica predstojeće dedolarizacije.

„Po mom mišljenju, svi su već shvatili da se dešava dedolorizacija, da mnoge zemlje napuštaju dolar, jer je to toksična apsolutno oportunistička valuta koja se koristi za postizanje političkih, a ne finansijskih ciljeva“, objasnio je specijalista.

[adsenseyu1]

Politikolog je izrazio uverenje da će u bliskoj budućnosti trend napuštanja američke valute dostići globalne razmere. Mnoge zemlje će rado reći: „Zbogom, dolaru“, pristajući da prihvate nove uslove trgovine i tržišne odnose zasnovane na principima multipolarnosti.


Webtribune.rs

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

 

[adsenseyu4]