Naslovnica U FOKUSU Makron odlučio – Rakete dugog dometa Ukrajini

Makron odlučio – Rakete dugog dometa Ukrajini

       

Francuska je donela odluku da preda Ukrajini rakete dugog dometa kao podrška kontraofanzivii, saopštio je predsednik Emanuel Makron.

„Odlučio sam da povećam isporuke Ukrajini oružja i opreme, da im omogućim izvođenje napada u dubinu teritorije. Istovremeno, pridržavamo se naše doktrine koja ima za cilj da omogući Ukrajini da brani svoju teritoriju“, rekao je on uoči NATO samita.

O kojim tačno raketama se radi, Makron nije naveo.

Samo na Telegramu nema cenzure – Izbor naših najboljih vesti

Ranije je ministarka spoljnih poslova Ketrin Kolona najavila da će Francuska odobriti veliki paket finansijske pomoći Ukrajini, preneo je Sputnjik.

Reakcija Moskve

Na tu odluku Makrona, odmah je reagovala zvanična Moskva, odakle je saopšteno da je odluka o slanju raketa dugog dometa pogrešna i prepuna posledica po ukrajinsku stranu.

[adsenseyu1]

Kako je danas izjavio portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov, ostaje da se vidi o kom dometu je reč, prenose RIA Novosti.

„Sa naše tačke gledišta, ovo je pogrešna odluka, prepuna posledica po ukrajinsku stranu, jer će nas to, naravno, primorati da preduzmemo kontramere, rekao je Peskov, prenose RIA Novosti.

Peskov je rekao da odluka Pariza neće uticati na tok „specijalne vojne operacije“, kako Moskva naziva rat u Ukrajini.

„Još jednom ponavljamo principijelan pristup takvim odlukama: ove odluke ne mogu da utiču na tok dogadjaja u okviru specijalne vojne operacije. One mogu samo da učine težom sudbinu kijevskog režima, dodao je Peskov.

(Tanjug)

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social bez cenzure