Naslovnica U FOKUSU Rusi napali tursku vojnu bazu u Siriji

Rusi napali tursku vojnu bazu u Siriji

       

Mediji prenose da je juče bombardovana turska vojna baza u blizini Alepa, u Siriji, tokom kojeg su stradali turski oficiri i vojnici.

Višestruki raketni napad je bio usmeren na tursku bazu u blizini Istraživačkog centra u gradu Azaz u severnom Alepu, izvestio je „Athr Press“.

Lokalni aktivisti su izvestili da su u napadu poginuli turski vojni oficiri, dok turske vlasti još nisu reagovale informacijama.

Turska ilegalno kontroliše velika područja u severnoj Siriji od 2018. godine i zadržala je 114 vojnih lokacija i kontrolnih punktova u Alepu, Idlibu, Raki, Hasakehu i Latakiji.

Samo na Telegramu nema cenzure – Izbor naših najboljih vesti

Damask je više puta osuđivao vojno prisustvo Turske, koje je opisao kao okupaciju uz tvrdnju da njihovo prisustvo sprečava potpuno oslobađanje svojih teritorija od terorizma, prenosi latinoamerička novinska agencija Prensa Latina.

Rusi bombardovali tursku bazu?

Na objavljenim snimcima na društvenim mrežama može se videti dim kako kulja iz turske baze nakon bombardovanja.

[adsenseyu1]

Na njima se za bombardovanje ove turske baze okrivljuju Rusi.

Navodno su ruski avioni izveli napad, ali za sada nema zvaničnih informacijama ni sa jedne strane.

Podsećamo da je Turska izvela granatiranje u severnoj Siriji 12. juna i da je tom prilikom pogođeno jedno rusko vozilo u kojem je jedan ruski vojnik ubijen, a nekoliko ih je ranjeno.

Granatiranje je usledilo nakon jednodnevnog nasilja između kurdskih boraca koje podržavaju SAD i turskih trupa na severu Sirije, u kojem je bilo nekoliko mrtvih na kurdskoj strani.

Napominjemo da se ni prilikom ovih incidenata niko iz ruske vojske, sirijske vlade ili turskih zvaničnika nije oglašavao.

(B92)

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social