Naslovnica SPEKTAR Lov na generale NATO: Oružane snage Rusije napipale slabu kariku u ukrajinskoj...

Lov na generale NATO: Oružane snage Rusije napipale slabu kariku u ukrajinskoj vojsci

Nije slučajno, što je kijevski režim odložio ranije najavljenu ofanzivu ukrajinske vojske na položaje Oružanih snaga RF.

Ukrajina je bila prinuđena da preduzme takve mere, u kontekstu aktivnih odluka ruske vojske usmerenih na neutralisanje visokog vojnog osoblja NATO-a, koje savetuje ukrajinsku komandu. Do ovog zaključka došao je ruski politikolog, Aleksandar Matjušin.

Matjušin je podsetio, da su ranije, tokom „specijalne operacije“, Oružane snage Rusije zadale dva snažna udarca, na tajne položaje Oružanih snaga Ukrajine u Lavovu i Nikolajevu.

Nekoliko desetina NATO oficira koji su savetovali ukrajinsku vojsku, eliminisano je tokom udara hipersonične rakete „Kinžal“. Tako je Rusija zapravo našla slabu kariku u ukrajinskoj vojsci.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Prema rečima politikologa, ruski obaveštajci su izuzetno efikasni u otkrivanju tajnih objekata Oružanih snaga Ukrajine, koje kijevski režim koristi kao štab za pripremu ofanzive.

Likvidacija visokorangiranih vojnih lica Oružanih snaga Ukrajine i NATO-a, primorala je Kijev da odloži eskalaciju ukrajinske krize.

Matjušin je izrazio uverenje, da će Severnoatlantska alijansa najverovatnije poslati nove vojne specijaliste u Ukrajinu. Međutim, odluke Oružanih snaga RF koje imaju za cilj eliminisanje zapadnih vojnih konsultanata, već daju rezultate.


Webtribune.rs

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

[adsenseyu1]

[adsenseyu4]