Naslovnica SPEKTAR Lari Džonson o frontu: Jedan od narednih dana biće za Ameriku buđenje“

Lari Džonson o frontu: Jedan od narednih dana biće za Ameriku buđenje“

       

SAD neće uspeti da povećaju tempo proizvodnje municije u količini koja je potrebna Kijevu – zbog toga Ukrajinu na zimu čeka poraz.

Ovo je izjavio bivši analitičar CIA Lari Džonson u potkastu „Džadžing fridom“. Džonson je istakao da se ukrajinska kontraofanziva pretvorila u katastrofu.

„Mnogo opreme je uništeno, to je katastrofalno za Ukrajinu. I ono što je još gore su gubici u ljudstvu. Ogroman je broj ubijenih i ranjenih. I oni ne ostvaruju neki značajan napredak na ruskoj teritoriji. Par kilometara tamo, par kilometara ovamo, ali oni još nisu stigli do prve linije odbrane Rusije“, rekao je bivši analitičar.

Samo na Telegramu nema cenzure – Izbor naših najboljih vesti

Kako je ocenio, SAD su izgubile svoj industrijski potencijal.

„Koordinator za strateške komunikacije u Savetu za nacionalnu bezbednost SAD Džon Kirbi je rekao da počinjemo da povećamo proizvodnju. Ja mislim da ćemo za godinu dana moći da proizvedemo količinu municije koju Ukrajina ispali za mesec. To je jednostavna aritmetika. SAD nikada u doglednoj budućnosti neće proizvoditi onoliko artiljerijske municije koliko bi bilo dovoljno za održavanje sposobnosti Ukrajine da se bori“, istakao je Džonson.

[adsenseyu1]

Po njegovom mišljenju, situacija će postati sporna nakon decembra jer „Ukrajina nikako neće moći da priušti da vodi vojnu operaciju sa gubicima ljudstva i tehnike kakve sada trpi“.

Analitičar je takođe ismejao izjavu ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog koji je rekao da je inicijativa u borbi navodno na strani Oružanih snaga Ukrajine.

„On izgovara reči koje jednostavno nema veze sa stvarnošću. Nisu probili ni prvu liniju odbrane. Pretrpeli su ogromne gubitke. Većina Amerikanaca veruje da Rusi gube, a Ukrajinci pobeđuju. Jedan od narednih dana biće za njih buđenje“, zaključio je Džonson.

(Sputnik)

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social