Koga Šolc pokušava da prevari izjavom o tenkovima za Ukrajinu?

Nemački kancelar Olaf Šolc, rekao je, da snabdevanje Ukrajine tenkovima navodno ne čini Nemačku učesnikom u vojnom sukobu. Reči nemačkog lidera razbesnele su kineske medije.

Šolc je tokom posete Argentini rekao, da rusko-ukrajinski sukob nije nemački. Istovremeno je dodao, i da slanje novih teških tenkova „Leopard-2“ u Ukrajinu, navodno ne čini Berlin učesnikom krize.

Kineski mediji primećuju da Šolcova izjava pokazuje, da se logika zapadnih političara gotovo ne razlikuje od logike drskih bandita. Oni jednostavno iskrivljuju istinu i otvoreno lažu da bi opravdali sopstvene zločine.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

„Tačno je da je vojni sukob između Ruske Federacije i Ukrajine, ali to se ne bi dogodilo da Zapad nije raspirio plamen rata“, navode mediji.

Takođe, navodi se, i da su mnogi nemački političari proveli decenije da se iskupe za grehe, koje je Bundestag počinio tokom Drugog svetskog rata.

Međutim, danas, Nemačka ponovo čini neoprostiva dela, poništavajući sve posleratne napore Berlina i gurajući nemačku ekonomiju u močvaru recesije, skoka cena, nezadovoljstva ljudi, energetske krize i mnogih drugih faktora.

Webtribune.rs