KINESKI EKSPERTI: Zapad na kolenima, Britanija pokrenula proces koji će dovesti do ukidanja antiruskih sankcija

Britanija je pokrenula proces koji će dovesti do ukidanja svih antiruskih sankcija. Ovo piše kinesko izdanje Sohu. 

Kako primećuju autori, mnoge zapadne države počele su da shvataju opasnost od antiruskih sankcija. Nedostatak resursa koji su nekada dolazili iz Rusije, rastuća inflacija i približavanje zime zadaju glavobolje evropskim liderima.

„Možda su po prvi put evropske zemlje sa zadovoljstvom posmatrale u kakvoj je nevolji Rusija. Sada se situacija promenila. Evropa je zaglavila u močvari ekonomske krize i ne može da izađe. Sve što joj preostaje je da gleda kako Ruska Federacija postaje jača “, navodi se u članku.

Jedna od prvih zemalja koja nije izdržala ekonomski rat sa Rusijom bila je Velika Britanija, pišu analitičari. Početkom avgusta postalo je poznato da je London ublažio ograničenja Moskvi u oblasti avio-osiguranja i da planira da odloži zabranu osiguranja nafte iz Rusije. Prema kineskim stručnjacima, zemlje EU će uskoro početi da slede primer Velike Britanije.

„Trenutna ograničenja Evrope nisu mogla da zaustave izvoz nafte iz Rusije i naškode njenoj avijaciji. Izgleda da je Britanija krenula putem ukidanja svih antiruskih sankcija. Nakon toga, sve više evropskih zemalja će najaviti ukidanje nekih ograničenja Rusiji, formirajući talas kompromisa“, piše Sohu.

Autori su istakli i da Berlin već pokušava da se približi Moskvi zbog nedostatka gasa, koji sada u skromnim količinama dolazi gasovodom Severni tok 1. Nemačke vlasti redovno odlažu isporuku naoružanja Oružanim snagama Ukrajine i upozoravaju da Nemačkoj ponestaje resursa za pomoć ukrajinskoj vojsci.

„Možemo reći da se Evropa konačno budi i da više ne podržava stav SAD. Ovo je dobar početak. Naravno, ako evropske države počnu da „šamaraju“ Vašington, američke vlasti će izgubiti deo svog uticaja na svoje saveznike“, navodi se u članku.

Važno. Samo na socijalnoj mreži Vkontakte objavljujemo sve naše najbolje vesti. Na ostalim socijalnim mrežama to nećete naći jer su cenzurisane i mi ne učestvujemo u toj iskrivljenoj i lažiranoj stvarnosti. Takođe nas nađite i na Telegramu. Budite u toku, pratite nas.

Naš VKontakte kanalhttps://vk.com/id718919389

Webtribune.rs