Kedmi: Snabdevanje Kijeva zapadnim naoružanjem samo jača moć Rusije

Snabdevanje Kijeva zapadnim naoružanjem samo jača moć Oružanih snaga Ruske Federacije, navodi izraelski politikolog Jakov Kedmi.

Precizirajući, da Oružanim snagama Ukrajine još nije bilo moguće obezbediti nešto zaista „smrtonosno“, Kedmi je naglasio: „Džavelin nije najbolji, prilično osrednja protivtenkovska raketa sa određenim pogodnostima, koja se lako neutrališe, i ne igra nikakvu ulogu na bojnom polju.

To je bilo jasno od samog početka. To je više bila reklama. Govoreći o američkim višecevnim raketnim sistemima „HIMARS“, ekspert je primetio da ruska vojska ima slično, ako ne i bolje naoružanje.

Pružanjem vojne pomoći Ukrajini, smatra Kedmi, Zapad je postigao samo to, da ruske trupe steknu borbeno iskustvo u realnostima savremenog ratovanja, a front se u korist ukrajinske vojske nije pomerio ni milimetar.

Važno. Samo na socijalnoj mreži Vkontakte objavljujemo sve naše najbolje vesti. Na ostalim socijalnim mrežama to nećete naći jer su cenzurisane i mi ne učestvujemo u toj iskrivljenoj i lažiranoj stvarnosti. Takođe nas nađite i na Telegramu. Budite u toku, pratite nas.

Naš VKontakte kanalhttps://vk.com/id718919389

Webtribune.rs